Koncert med Aalborg Symfoniorkester, Brahms og Sibelius

2009-09-10T00:00:00+00:0010. september 2009|Kaj og familien|

Det var premierernes dag i dag. Vi startede nemlig yoga sæsonen i morges hos Lis Letort, og i aften var der første koncert i Aalborghallen i år 2009/10.

 

Vi ynder at starte med en gennemgang af aftenens koncert. Der er fri entre kl. 18.30 til 19.15 og, i aften var det Peter Wang fra Musikkonservatoriet, der var fortæller, og det er han fantastisk god til.

 

Aftenens dirigent var Matthias Aeschbacher. Vi hørte Johs. Brahms koncert nr. 1 for klaver og orkester. Solist var argentinskefødte pianist Bruno Leonardo Gelber, der spillede med stor autoritet og sikkerhed i fint samspil med orkestret.

 

Aftenen vil dog nok mest blive husket for Aalborg Symfoniorkesters strålende fremførelse af Jean Sibelius symfoni nr. 2, D-dur, op. 43. Det var som om, dirigenten udstrålede kampkraft til at få det bedste frem i orkestret. Særlig afslutningen var imponerende. Tak for det.