Mariannes vinklub fra Stavanger på besøg

2019-01-16T14:26:05+00:0019. september 2009|Kaj og vin|

Marianne deltager mærkværdigvis i en vinklub i Stavanger, der afholder en månedlig smagning. 7 af dem var med på årets udflugt til Nordjylland med bopæl i sommerhuset i Skiveren. Vi havde inviteret til lunch hos Frank i Siloen, der serverede flg. retter:

  • Torsk på selleribund med rosiner og blåbær.
  • Oksemørbrad, kantareller, hasselnødder og kartofler.
  • Ost fra Sønderhaven Mejeri.

Hertil havde Mette og Dan  arrangeret en blindsmagning, der viste sig at bestå af: Hvid Emotion de Terroirs fra Gigardin som vi så nogenlunde gættede. Næste hvide var en Chardonnay Paritva fra New Zealand. Den kom vi ikke i nærheden af. Nu var usikkerheden ved at brede sig, men der var dog en enkelt, der var i nærheden af Ch. Monthelie 2005.

 

Vi gik helt forkert i byen med den sidste vin, der viste sig at være en 2006 Buteo fra Glenholm. Jeg gættede på en Sydafrikaner, men kunne jo nøjes med at køre 110 km. sydpå.

 

   

 

Vi gik derefter over til den egentlige vinsmagning, nemlig vine fra Gilles Duroché, Gevrey-Chambertin. Alle vintage 2007. Vi smagte først 4 village:

 

1) Gevrey-Chambertin, village

2) Gevrey-Chambertin, Les Jeunes Rois

3) Gevrey-Chambertin , Aux Etelois

4) Gevrey-Chambertin , Champs

 

Her gættede alle rigtig på nr. 3 Aux Etelois, der forøvrigt ligger i smørhullet mellem Griotte Chambertin og Charmes Chambertin.

 

Næste runde var 3 stk. premier cru:

 

5) Les Champeaux

6) Estournelles St. Jacques

7) Lavaut Sct. Jacques

 

Her havde næsten alle 3 rigtige, idet Lavaut er markant mørkere og hårdere i smagen i modsætning til Estournelles, der har den fine bouquet af feminin karakter.

 

3. runde bestod af grand cru’er:

 

8) Charmes Chambertin

9) Latricieres Chambertin

10 Chambertin Clos de Beze

 

Her havde alle fanget Charmes, mens der var stor forvirring om. om det var en Latricieres eller en Clos de Beze. Da vinene havde luftet sig i 20 minutter, kom Clos de Beze mere tydeligt frem. Alle vinene var friske og i fin form. Og alle deltagerne gik til smagningen med stor entusiasme.

 

   

 

Nordmændene havde som tak for smagning m.v. købt 2 flasker rariteter, nemlig en Corton-Charlemagne, grand cru 1980 fra Bonneau du Martray. Den skal drikkes, engang min gode ven Preben Mikkkelsen kommer på besøg. Han er stornyder af Corton-Charlemagne og en hvid årgang 1980 er nok drikkemoden!

 

Den anden flaske er en champagne Cuvee Louis fra Tarlant. Den består af 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir. Er sammensat af årgang 1996, 1997 og 1998 fra marken Les Crayons i Oeuilly, Epernay af 60 årige vinstokke. Den snupper vi juleaften.