Aalborg Symfoniorkester – Mindekoncert Jens Schrøder

2009-10-29T00:00:00+00:0029. oktober 2009|Kaj og familien|

Jens Schrøder (1909-1981), Aalborg Symfoniorkesters grundlægger, chefdirigent og administrator i en menneskealder, ville 6.11 være fyldt 100 år. Aftenens koncert var en række af hans favoritter og ved den første officielle koncert med Jens Schrøder i spidsen for det nyoprettede Aalborg By-Orkester, der fandt sted den 9. november 1943 blev indledt med Ouverture og Hanedans fra Carl Nielsens opera Maskerade.

Aftenens koncert blev dirigeret af norske Eivind Aadland med flg. solister:

  • Gisela Stille, sopran
  • David Danholt, tenor og
  • Per Høyer, bas 

Programmet:

  • Carl Nielsen Suite for strygeorkester op.1
  • Carl Nielsen Uddrag af operaen Maskerade
  • Johannes Brahms Symfoni nr. 2.

Sønnen Jan Schrøder fortalte om faderens liv og relationer til Aalborg og overrakte gaver til musdikchef og dirigent, der bl.a. fik dirigentstokken fra den første koncert. Musikchef Poul Elming var konferencierer, hvilket i sig selv var en oplevelse.