Champagne hos Roger Brun

2019-01-16T14:26:05+00:003. oktober 2009|Kaj og vin|

Nordmændene var friske. Havde lejet cykler og kørte til Ay for at besøge vinbonden Roger Brun, der viste sig at være en rigtig god oplevelse. Han forklarede særdeles vittigt og pædagogisk om fremstillingen af champagnen. Vi så hans kældre og endte i smagelokalet, hvor han serverede 5 forskellige typer. Han har en omsætning på ca. 50.000 flasker pr. år, hvoraf han sælger 20.000 i smagelokalet!

 

Vi var kørende i Alfaen med Anders som chauffør, så den blev læsset med den norske kvota. Vi købte selv en grand cru blandet af 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay samt en grand cru Cuvee des Sires, årgang 2004 bestående af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay.

 

Hele banden cyklede herefter op i vinmarkerne, hvor Anders havde købt  baguette, paté, ost m.v. ind på markedet. Det hele blev skyllet ned med champagne fra Brun. Vejret var flot, så vi gik hjem til Epernay, medens nordmændene cyklede gennem vinmarkerne. Selskabet var derefter klar til champagnemiddag på restaurant Le Theatre i Epernay med bl.a. en speciel champagne til foie gras fra Vazart-Coquart.