Efterårsferie i Frankrig – Möet et Chandon i Champagne

2019-01-16T14:26:05+00:001. oktober 2009|Kaj og vin|

Lilly var kørt med til Aalborg om morgenen, så vi kunne starte køreturen sydpå, da jeg var færdig med eksamen på AAU kl. 13.30. Efter ca. 800 km kørsel var vi nået frem til en lille landsby i nærheden af Dülmen, hvor jeg på nettet havde fundet et kønt hotel, men alt var lukket og slukket. Så vi fik travlt med at komme ind til Dülmen, da kl. var ca. 21.30. Heldigvis var der et godt hotel lige inden for bygrænsen, Merfelder Hof, hvor vi fik middag lige inden lukketid.

 

Efter en god søvn startede vi til Epernay i Frankrig, hvor vi ankom kl. 15.30 lige tidsnok til at modtage 19 norske nordmænd fra Stavanger, der med Marianne og Anders i spidsen var på champagnetur. Hvert andet år er de på vintur, og turen var nu nået til Epernay og Reims m.fl.


Vi startede i fælles flok hen til Moet & Chandon. Et imponerende hus, der er kæmpestort. Vi fik rundvisning og 2 glas champagne. Hvid og rosé 2003 Grand Vintage. Efter denne glimrende indledning var der fælles champagnemiddag, bl.a. fra Bourmault.