Venner af Tordenskjold 2009

2009-10-28T00:00:00+00:0028. oktober 2009|Kaj og familien|

På Tordenskjolds fødselsdasg den 28. oktober udnævner officersklubben på Flådestation, Frederikshavn årets venner af Tordenskjold.
 

Der kan udnævnes 3 personer, der alle skal være kendt for at have de fleste af Tordenskjolds egenskaber. En landskendt person, en fra lokalsamfundet og endelig en sømand.

 

I år havde man som landskendt valgt forfatteren og globetrotter Troels Kløvedal, der bl.a. er kendt for utallige sejladser med Nordkaperen. Jeg husker specielt tv udsendelsen “På togt med Nordkaperen” op ad Yangtze. At udnævne Kløvedal er hyperaktuelt. Han er for øjeblikket ved at lægge sidste hånd på en række tv udsendelser om Den danske Flåde i 500 år, der skal sendes 2010. Kommandør Per Frank Hansen præsenterede  årets landskendte Ven.

 

   

 

   

 

Næste præsentation blev varetaget af Hens Schmith Andersen. Han præsenterede den lokale Ven, der viste sig at være Henrik Røde Jensen, ejer af TOP Event Frederikshavn. Landskendt for sin kreativitet og organisationstalent. Mange tror, at navnet Røde er udtryk for politisk observans og hudfarve, men det står faktisk på dåbsattesten. Røde er jo især verdenskendt for sin medvirken i at skaffe Clinton til Arena Nord.

 

Sidste mand var en kendt og agtet person fra Flåden, nemlig kommandørkaptajn Chris Sørensen. Han blev præsenteret af kommandør Jes Thomsen, præsident for Venner af Tordenskjold. De to havde i mange år et fantastisk godt samarbejde. Det er nu 5 år siden, Chris blev pensioneret, men forsvaret bad ham om at lede bygningen af den nye sergent- og grundskole i Bangsbo. En opgave han løste til 12 (ny skala). Han har desuden bidraget til Frederikshavn kommunes udvikling ved at være viceborgmester valgt af det gode parti Venstre.

 

Efter diverse takketaler og trompetfanfarer af Tordenskjoldsgarden kunne ceremonimester Arne Haugaard invitere på forloren skildpadde, der af mange af deltagerne betragtes som årets højdepunkt på det gastronomiske område. Igen i år var det en lækkerbisken, der ikke bliver mindre af, at der i hver portion strittes en portion sherry, og det hele skylles ned med fadøl, skænket af lokale sponsorer.