Anders Dahl Nielsen i Arena Nord

2019-01-17T11:55:26+00:0014. november 2009|Ledelse og kommunikation|

Preben Laigard, der stiller op for Venstre til kommunevalget på tirsdag, havde været så venlig at invitere os i Arena Nord til foredrag af Anders Dahl Nielsen for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Idrætssamvirket.

 

Jeg har fulgt Anders Dahl igennem hele karrieren og altid betragtet ham som Mr. Håndbold, så det var en fin oplevelse at høre ham fortælle om sit liv i håndbold. Lige fra drengeårene, hvor han altid løb rundt med en bold (hvad jeg forøvrigt også selv gjorde uden sammenligning iøvrigt) til årene som håndboldspiller i Fredericia (dansk mester 5 gange og 1 omgang sølv på 6 år), Skjern og Flensburg Handewitt. I begge klubber blev han senere træner med kæmpesucces og sluttede i Flensburg som sportsdirektør.

 

På landsholdet nåede han mere end 200 kampe og var i flere år landstræner. Optrådte også som TV kommentator sammen med Morten Stig Christensen i 10 år. Kan nu for første gang selv bestemme over sin arbejdstid i weekenden, men har mange opgaver som foredragsholder og som uddannet lærer, er han nu lektor i idræt ved Ribe Statsseminarium – nu University College i Esbjerg.

 

I foredraget havde han en meget spændende analyse af forskellen mellem en amatørforening og en professsionel klub. Det vil føre for vidt at gennemgå analysen her, men Peter Laigaard burde tage emnet op ved lejlighed i Idrætssamvirket m.v. Det var 1½ time om håndbold, lederskab og lidenskab, der sjovt nok er undertitel på hans ganske nye bog Grib Livet skrevet af Kurt Lassen og udgivet af People Press.

 

Engsig boghandel benyttede lejligheden til at sælge 50 signerede eksemplarer, hvoraf vi købte 1 stk., som Lilly forøvrigt pløjede igennem, medens jeg halvsov til landskampen mellem DK og Sydkorea i Esbjerg. Det er første gang, jeg har set hende læse en bog om idræt bortset fra bøgerne om Harald Nielsen.