Christine Lunde i Mellem Himmel og Hav

2019-01-17T11:55:25+00:0027. november 2009|Ledelse og kommunikation|

I netværket Mellem Himmel og Hav i Frederikshavn skulle vi i dag have haft Jesper Engig til at fortælle om ”Uden ånd ingen penge”, som han gjorde så glimrende i onsdags i Hjørring. Men han havde tidligere på ugen meldt fra, så jeg var i en lidt pikær situation. Men som professor Erik Johnsen altid sagde: Nød lærer nøgen mand at finde en kvinde, der kan spinde.

 

Så jeg ringede til kommunikationskoordinator Christine Lunde, MAN Diesel, der er med i netværket og samtidig bor her på Orionvej. Hun var straks parat og stillede op i siloen her til morgen med et glimrende oplæg. På denne tid sidste år havde MAN ordrer på motorer til de næste 2 – 3 år. Men i løbet af få uger blev ordre efter ordre cancelled, og man måtte skride til at fyre ca. 400 medarbejdere, og motorfabrikken blev nedlagt.

 

Heldigvis opretholdt man afdelingen for propeller og service, hvor der nu er ca. 500 mand beskæftiget, og der er gode fremtidsudsigter. Christine gennemgik kommunikationsprocessen før, under og efter fyringerne. En stor del af tiden er gået med at kommunikere med de afskedigede, men nu gælder det om for alvor at komme i gang med at berettte om de nye muligheder og få handling sat bag, så MAN atter kan blive det aktiv for Frederikshavn, som man altid har været.

 

Det var en meget dybdegående beretning om et følsomt emne, hvilket Christine klarede med stor bravour til stor glæde for forsamlingen, der i sjælden grad levede med i beretningen. Nu er progrmmet for 2010 fastlagt, men Christine kan godt forberede sig på, at vi i 2011  vil have hende til at fortælle om den udviklingsproces, der nu forestår. Tak for, at du med så kort varsel klarede at holde så fremragende et foredrag.