1. juledag på Orionvej 32

2009-12-25T00:00:00+00:0025. december 2009|Kaj og familien|

Efter hjemkomsten fra Skiveren gik Lilly igang med at kokkerere, og jeg skovlede indkørslen fri for sne, hvilket viste sig at være spildt arbejde, idet der udviklede sig en rigtig snestorm.

 

Annette ringede fra Sæby, at hun havde fået influenza, Per var gået i seng allerede kl. 21 juleaften, så alle ville hvile hele dagen og første ankomme til os sidst på eftermiddagen.

 

Marianne ringede kl. 17, at hende og Anders kørte nord for Aalbæk i en forrygende snestorm, og de ankom da også første 3 kvarter efter. Men kort efter kl. 18 var alle samlet, og vi kunne få os et velfortjent glas Pol Roger Champagne, der smagte pragtfuldt.

 

   

 

   

 

I udestuen var der køligt, men alle gardinerne blev trukket for, radiatoren blev sat op og stearinlysene tændt. Vi var klar til den let røgede laks med peberrodsskum, der smagte perfekt. Dertil en fremragende Riesling Cuvée M, 2004 fra Trimbach, der havde den rigtige duft af petroleum.

 

Derefter blev der serveret and, som August havde forlangt. Til gengæld havde han været chefarkitekt bag den velsmagende sovs. For en sikkerheds skyld havde Lilly også stegt en dyrekølle, og dertil drak vi Gevrey-Chambertin Lavaux St. Jac. 2002, Chambertin Clos de Beze 1998 begge fra Gilles Duroche samt en Clos de Tart 2004. Min gamle ven Aage Rask ville have sagt: ”Det er gode sager”.

 

   

 

Måltidet sluttede med Ris a la Mande med ikke mindre end 6 mandler, så der var glæde omkring bordet. Julesange og dans i huset inden gaverne blev pakket ud med stort engangement fra Marie og August. Pga. vejret måtte Marianne og Anders overnatte, men det havde for Anders den fordel, at han kunne få sig et par øller at sove på.

 

Børnene og morfar gik derefter i seng for at være klar til afgang 2. juledag. Annette, Per og børnene startede nemlig tidligt i Alfaen til Berlin, hvor de tilbringer resten af juleferien, for bl.a. at fejre kobberbryllup.