Emil Nolde udstilling på Kunsten med Nina Hobolth som rundviser

2009-12-08T00:00:00+00:008. december 2009|Kaj og familien|

Nina Hobolth, der nu er forsker ved Kunsten i Aalborg, var medlem af mit netværk Vild med Verden i Aalborg. Da hun afgik som direktør for Kunsten, udtrådte hun også af netværket, hvor hun var en meget engageret deltager. Hun var meget glad for, at det efter mange år lykkedes at få Nolde til Aalborg og havde inviteret Lilly og jeg til seperat rundvisning.

 

Vi fik en forrygende gennemgang af de ca. 150 værker fortalt så levende, at vi næsten følte, at vi på 2 timer gennemlevede hele Noldes liv, der bl.a. indbefattede et giftemål med danske Ada, ophold ved Lild Strand, Als, Tønder m.v. for ikke at tale om Noldes hjem og atelier i Seebül, der absolut er en rejse værd.

 

Udstillingen er delt op i temaer som ”De tidlige år”, ”Ada og havetemaet”, ”Hjemstavn og landskaber”, ”Religiøse billeder”, Magiske fantasier og grotesker” og ”Ungemalte Bilder”.

 

I denne rækkefølge får man mere eller mindre Nolde og hans kunstneriske udvikling i tid. Vi har set udstillingen før, men ved Ninas gennemgang blev det en helt anden kæmpemæssig oplevelse. Stor tak for det.