Jule Jazz koncert med Sæby Big Band og Jette Torp

2009-12-18T00:00:00+00:0018. december 2009|Kaj og familien|

Jeg har i årenes løb haft mange medarbejdere fra Sæby, og mange af dem har været tilknyttet musiklivet i Sæby, hvor der i mange år har været et kulturgrundlag for musik.

 

Det fik vi lejlighed til at høre i Det musiske Hus, Frederikshavn, hvor Sæby Big Band optrådte med Jette Torp som solist. Hendes temperament passede fint til orkestret, og hun hentede mange positive points ved helt moderligt at fremføre/præsentere tre unge sangtalenter og de forskellige solister.

 

Dirigenten Frank Sørensen havde sit hyr med at dæmpe musikken, når Jette Torp ville fortælle anekdoter fra sommerhuset i Tversted. Hun blev i løbet af aftenen så gode venner med pianisten Torben Pihl, at han inviterede hende med hjem til overnatning, så hun var fri for at køre i det kolde vejr. Jette Torp var straks med på ideen og inviterede Torbens kone til at sove i smørhullet. Der var vel mødt ca. 300 tilhørere, hvor de fleste var fra Sæby. Til næste års koncert bør Frederikshavnerne møde op til en spændende aften.

Apropos sengehistorien kommer jeg til at tænke på den gamle Poul Erik Krogen historie om smeden fra Astrup, der havde en hyperaktiv kone. Hun var kommet i seng med både postbudet og smeden. Smeden lagde sig i midten men vågnede ved, at postbudet var på vej hen over smedens mave. Smeden greb ham i farten og sagde: ”Hvor skal du HEN?”. Posten svarede. ”Jeg skal ikke hen. Jeg kommer FRA”.