Koncert med Aalborg Symfoniorkester

2009-12-10T00:00:00+00:0010. december 2009|Kaj og familien|

Dirigent Tuomas Ollila Hannikainen (Finland, Sibelius Academy)
Solist Mikkel Futtrup, violin (svensk)

  • Cark Nielsen Helios – koncertouverture, op. 17
  • Carl Nielsen Koncert for violin og orkester, op.33
  • Vagn Holmboe Symfoni nr. 8 op. 56, Sinfonia boreale

Da jeg hørte den fremragende violin solist (Mikkel Futtrup) forekom det mig, at der var noget Dalar-karl over ham, men det viste sig, at Carl Nielsen havde opholdt sig på Griegs Troldhaugen og her havde fået ideen til denne vilolinkoncert.
 
Vagn Holmboes musik er på een gang barsk og storslået.
 
Når vi kommer hjem fra Aalborg skriver jeg normalt disse få linier til hjemmesiden, men i aften skulle vi lige have en rejemad først til et glas Macon Village. Kom derved til at se håndbold fra Kina. Da jeg ville lukke, var der en dejlig udsendelse om Skagensmalerne, hvor bl.a. Lizette fortalte fra Skagens Museumn.

 

Da det var slut, røg jeg ind på en film af Reiner Werner Fassbinder, der handlede om livet lige før krigen. Om den store usikkerhed om hvem, der holdt med hvem. Stasi agenter, der pludselig dukkede op og ryddede et helt lokale osv. osv. Denne film var optaget i et miljø ved Alexander Platz, hvor vi har tilbragt megen tid ved vores besøg i Berlin.

 

Da jeg så endelig ville lukke, røg jeg ind på et tysk program, hvor Anne Sophie Mutter spillede Mendelzohn sonate i F. Hun spillede så skønt som aldrig før på Stradivariusen. Hendes glatte hår var blevet krøllet. Det alvorlige ansigt var smilende, og hun strålede af livsglæde. Vidunderligt. Det minder mig om hendes sidste koncert i Aalborghallen, hvor hun blev aldeles rasende over, at nogle Nordjyder rejste sig op og klappede begejstret midt under hendes violinkoncert. Men de mente det godt!