Pighvar og Pinot Gris, Blommer i Madeira m.v. hos Helle og Leif i Kvissel

2009-12-30T00:00:00+00:0030. december 2009|Kaj og familien|

Vi har i mange år haft den store fornøjelse at være inviteret til middag hos Helle og Leif i Kvissel sammen med Birthe, Kirsten og Poul. Altid samme menu med pighvar fra Knud Thomsen i Strandby.

 

Jeg mindes med skræk et år, hvor det var umuligt at købe pighvar, så Helle serverede kogt laks, der normalt er en fremragende spise, men i dette tilfælde helt kikset, da vi havde forventet pighvar.

 

Men i år var der ingen slinger i valsen. Helle og Leif serverede med stor præcision den kogte fisk ledsaget af en glimrende Pinot Gris 2006 fra Domaines Schlumberger. Derefter oste med rødvin fra Gevrey Chambertin 2004, La Croix du Vignes, Rene Le Lavrey.

 

Endelig byder traditionen, at vi får Blommer i Madeira produceret af Leif med blommer fra egen have vintage 2009. En ren delikatesse. En ren gastronomisk aften, der blev afsluttet med kaffe, klejner og diverse søde sager og kager. Vi kørte mætte og veltilpasse  hjem i 15 graders frost. Klimakonferencen har haft sin virkning.

 

    
 
Dagen efter mødes vi hvert år i Skiveren ved sommerhuset og går ned til Tversted søerne, hvor vi fortærer Helles hjemmelavede frokost. I år brød vi traditionen. På grund af det glatte føre tog vi en anden rute og sluttede ved sommerhuset, hvor Helles frokost blev fortæret på terrassen i strålende solskin og kulde. Helt utroligt som vi spiste. Desværre har jeg ingen billeder fra begivenheden. Vi pakkede resterne sammen og kørte forsigtigt over til Skagensvejen og kom fint hjem, selv om Orionvej efterhånden er helt livsfarlig på grund af sne og is.

 

Godt at Inger og Jes også har en gammel Golf, der plejer at klare alle vejforhold. Der er nemlig tradition for, at de kommer 5 min. før Dronningens Nytårstale, så Jes kan modtage Dronningens tak til søværnet for god og lang tjeneste.