Foredrag af sognepræst Laurids Korsgaard om Kjærlighed

2010-02-11T00:00:00+00:0011. februar 2010|Kaj og familien|

Sognepræsten i Frederikshavn Laurids Korsgaard, har i flere år haft endda megen stor succes med at holde møder i Sognehuset, hvor han har fortalt om udvalgte emner, såsom diverse trosretninger, religionskrige, tolkninger af diverse temaer i Biblen osv. osv.

 

Dagens emne lød: Kjerlighedens Gjerninger, der er titlen på Søren Kirkegaards bog. Et citat herfra: ”At elske Næsten er, forblivende i sin jordiske Forskjellighed, som den er En anviist, væsentligen at ville være ligeligt til for ethvert Menneske ubetinget. (KG side 86)
 

Laurids havde med sædvanlig omhu og entusiasme læst samtlige 27 værker af Kirkegaard og jeg må straks fastslå, at jeg ikke kan referere noget som helst forståeligt, men henvise til to af Laurids henvistge bøger:
 

Kirkegaard. Af Johs. Sløk. Gad 1963 og
 
At være samtidigt med sig selv. Søren Kirkegaard – tekster på nudansk. Red. Anders Kinge. Gyldendal 1996.
 
I pausen blev der serveret dejlig kaffe med boller.