Kulinarisk oplevelse med vine fra EST Wine

2019-01-16T14:26:04+00:001. februar 2010|Kaj og vin|

En af vores gode veninder har den tradition, at hun en gang årligt inviterer på en stor mad- og vinoplevelse, så vores forventninger var enorme, da vi veloplagte indtog flg. oplevelse.
 
Som appetizer vandbaggelse med laks, kaviar og urtecreme. Meget elegant og velsmagende.
Dertil en Cremant d`Alsace fra Francois Schwach.
  
Forret: Kammuslinger, jomfruhummer ristet i smør, soya, chili, forårsløg, mango m.v.  
Forrygende velsmagende.
 
Dertil Astrolabe, Waihopai Valley, Marlborough, New Zealand, Saugvignon Blanc 2008. En ren bombe af hyldeblomst og stikkelsbær, der var helt overvældende. Men da vi fik mad i munden, var det en ideel kombination.

 

    
 
Hovedret: Stegt dyreryg i 2 udgaver. Rosa og gennemstegt med rodfrugter, kartofler og sovs. Jeg foretrækker rødt kød og fik et pragtfuld stykke rosa.
 
Dertil Scali, Paarl, Sydafrika, Syrah 2005. 15%, mørk som tjære, sved nærmest i næsen og virkede meget voldsom. Men miraklet skete. Med dyret i munden forvandledes vinen til en fyldig og saftig sag, der passede perfekt.
 
Til 5 store oste og en meget flot lagkage fik vi Guitterrez Colosia, Moscatel. En meget sød sag baseret på Moscatel druen. Kommer fra et sherry hus i Andalucien.

 

     
 
Bortset fra Cremant’en var alle vinene leveret af EST Wine, hvis ejer Jacob Dahl Andersen havde valgt vinene, så de passede til maden, og som det fremgår af ovenstående, var han kommet helt godt fra opgaven.
 
Når dertil kommer, at selskabet bestående af uldkræmmere, doktorer, toldere og syndere var i vældig form, skulle det blive en succes. Nu ser vi alle frem til næste år.