Schweiz i centrum – Aalborg Symfoniorkester

2010-02-16T00:00:00+00:0016. februar 2010|Kaj og familien|

Som introduktion til aftenens koncert havde professor Lars Ole Bonde en samtale med Anders Koppel, der har rollen som huskomponist til Aalborg Symfoniorkester. Han er nok bedst kendt fra de to bands Savage Rose og Bazaar samt den succesrige Toccata skrevet til Safri Duo i 1990.
 

Han har skrevet aftenens uropførelse – festouverturen. Er for øjeblikket igang med at skrive en violinkoncert, der skal opføres ved orkestrets indflytning i Musikkens Hus (2013). Ellers var det en aften med Schweiz i centrum, idet chefdirigenten er fra Zürich, solisten fra Bern og komponisten fra Basel.

Program:
 
Dirigent Maththias Aeschbacher
 
Solist Thomas Füri, violin
 
Anders Koppel Festouverture – uropførelse
 
Frank Martin Koncert for violin og orkester
 
Peter Tjajkovskij Symfoni nr. 5