Det ordentlige menneske – Foredrag af Chr. Sloth Christensen

2019-01-17T11:55:24+00:0020. marts 2010|Ledelse og kommunikation|

FRANKs restaurant i Siloen, Frederikshavn, har fået den gode idé at arrangere en række foredrag lørdag eftermiddage. Da jeg så, at det var min gamle ven Chresten Sloth Christensen, skoledirektør emeritus i Skagen, der skulle fortælle om Det ordentlige Menneske, bevægede jeg mig ned til FRANKs, selv om jeg absolut ikke havde tid.

 

   

 

Det var godt, jeg gjorde det. Et meget spændende foredrag, der tog udgangspunkt i, at der for øjeblikket skabes et dybere skel mellem det ordentlige menneske og resten. Resten er f.eks. dem, hvis værste eksemplarer vi uge efter uge stifter bekendtskab med i TVs forbrugerprogrammer, nemlig dem vi i de gode gamle dage kaldte keltringe, som vi vidste, at vi skulle holde os fra. Nu bedrager de os på afstand og ofte uden, at vi opdager det. Vi ryger i deres garn.

Pointen er ikke, at det kun er de værste keltringe, der ikke er ordentlige mennesker, eller at skellet mellem det ordentlige menneske og resten er af nyere dato, men at balancen mellem de to type mennesker er forrykket og stadig forrykkes faretruende til fordel for dem, der ikke er ordentlige, og som nu ikke blot hænges ud i forbrugerprogrammerne, men promoveres og berømmes i andre programmer, hvis de er rige eller smukke nok.
 

Med denne problemstilling holdt Chresten os i ånde i 3 kvarter + efterfølgende samtale med de alt for få deltagere. Jeg kan kun opfordre til, at man i Skagen og andre steder går hen og deltager i en eller flere af de foredrag, Chresten vil afholde her i foråret.