Trimbach smagning på Color Hotel, Skagen

2019-01-16T14:26:03+00:0022. april 2010|Kaj og vin|

Rikke Gandrup, dynamisk direktør for Color Hotel, Skagen, havde inviteret til gastronomisk aften på Color Hotel. Køkkenchef Ronni Pedersen havde kombineret en 5 retters menu som 13. generation af Trimbach dynastiet Anne Trimbach ledsagede med vine fra det gode Alsace hus.

 

Efter velkomst af Rikke fik adm. direktør Ib Bergkjær, Sigurd Müller ordet og med sædvanlig elegance præsenterede han Anne og dennes lillesøster, der var med som chauffør. Det var som om, de skønne damers nærvær løftede Ibs sproglige vendinger en kende, og det var endda før vi gik igang med den dejlige middag og de flotte vine.

 

   

 

Et stort norsk mandskor var på besøg og underholdt med fædrelandssange. Georg Nielsen, senior sælger fra Sigurd Müller, var forsanger til Trimbach sangen, der synges på melodien My Bonny is over the Ocean. Georg underholdt iøvrigt med historier fra det lange liv som vinkonsulent.

 

Anne Trimbach har bl.a. studeret 2 år på RUC, så hun forstod nok mere af det hele end godt var, men fortalte selv på glimrende engelsk om de dejlige vine og afsluttede hver omgang med onkel Hubert Trimbachs motto ”Stor skål”. En fremragende aften og stor tak til Rikke for det gode initiativ. Vi spiste og drak flg.:
 
Vine

07 Pinot Blanc
07 Muscat reserve
07 Riesling
04 Riesling Cuvée Mandelberg (M)
04 Riesling Frederic Emile
07 Pinot Noir reserve
02 Pinot Gris – 13. generation – ny etiket
03 Gewürztraminer vendange tardive
 
Menu

Ristede kammuslinger på grønne asparges, havtorn, radiser, purløg og rygeoste skum
 
Sukker/saltet helleflynder på selleri og blomkål, rapsolie mayonnaise, croutons og senneps karse

 

Stegt kalve mørbrad med paneret brissel, nye gulerødder og løg, shiitake og porto bello svampe, små pommes fondant, rødbede glace med trøffel
 
Saint agur med portvins syltede nødder, mørk chokolade, hjemmelavede kiks og bladselleri
 
Color’s dessert tallerken, sød øllebrød med fløde, hindbær panna cotta, citron tærte med margens, sukker popkorn og lakrids sirup