Cordon Bleu Diner Amical på Hjerting Badehotel

2019-01-16T14:26:02+00:0016. maj 2010|Kaj og vin|

Med komtur Karl Otto Schmidt i strålende form blev forårsmødet i Cordon Bleu på Hjerting Badehotel yderst vellykket. Årets busudflugt som sædvanligt ledet af Jens-Peter Skov, Sallingsund Færgekro, gik til Kammerslusen, hvor Jens Peter havde planlagt at holde frokosten a la Sallingsund Færgekro ude i det skønne forår.

 

Men regnen silede ned, og det stormede, så det gjaldt om at passe på hat og briller. Vi indtog den delikate frokost i bussen og fortsatte til museet Ribe Vikinger og Ribe Domkirke, hvor Carl Henning Pedersen har udført et imponerende mosaikarbejde i koret. Vi nåede lige tilbage til hotellet for at konstatere, at AGF må ned i 1. division.

 

   

 

   

 

Inden middagen præsenterede komturen deltagerne og uddelte ordenens initiativpris til årets kok 2010 Tommy Friis fra Molskroen, der forøvrigt har modtaget flere priser i år. Godt gået af Jack Tarby, der som adm. direktør får det hele til at gå op i en harmonisk helhed.

 

Under middagen fortalte Marianne Juul Jensen fra Hotel og Restaurantskolen om den nye uddannelse International Hospitality Management, hvor man kan få en professionsbachelor. Et meget spændende projekt. Jens- Peter Skov underholdt med oplevelser fra Dronningens fødselsdag, alt imens vi med stor vellyst arbejdede os igennem flg. menu og vine:

 

   

 

Aperitif

Medot brut tradition, non vintage, Champagne

 

Amus

Agurk roullade med rygeost creme og citron vendte Rømø rejer

 

Forret

Kammuslinger med blomkål og youghurt

 

Vin

2009 Grüner Veltliner strass kamptal fra Weingut Johann Topf – Østrig

 

Mellemret

Asparges med brunet smør og pighvar

 

Vin 2007 Torres fransola white AO, Miguel Torres

95% Saugvignon Blanc og 5% Parellada

 

   

 

Hovedret

Kalvebryst med morkel sauce, gulerod, rug samt nye kartofler

 

Vin

2006 Chateau la Croix, AOC Pomerol, Saint Joseph Janouix vin

Lavet på 60% Merlot, 20% Cabernet Franc og 20% Cabernet Sauvignon

 

Ost

Langeli ho og mjød ost fra Enghave gård

 

Øl

Fanø Vadehav (Mørk ale lavet på tyske traditioner med et pift af Vadehavets natur)

 

Rabarber dessert

 

Vin

Allegr Malvasia don bosca Doc Asti samt en

Asti Cantine dei Marchesi di berolo

 

Kommer begge fra Piemonte. Den første er lavet på Malvasia og den anden på Moscato bianco

 

Kaffe med lidt sødt og avec

Rom zaracapa 23 års rom og en Remy Martin 1736

 

Atter en succesoplevelse med dejlig mad og vine. Til kaffen blev der leveret en række prale- og løgnehistorier som sædvanligt, inden vi mætte og trætte kunne gå i “Hästen”.

 

   

 

Efter dejlig morgenmad startede vi hjemturen, hvor vi kørte venstre om, dvs. op langs Vestkysten. Vi holdt os så langt ude mod Vesterhavet som muligt indtil Hanstholm, hvorefter vi drønede direkte hjem. Til frokost kom vi helt tilfældigt ind på Thorsminde Kro, hvor det unge ægtepar serverede rigtige Frederikshavner rødspætter hentet på havnen om morgenen.

 

Vi fik 2 stk. hver, kartofler og persillesovs til den demokratiske pris à kr. 115,- pr. tallerken, hvortil kom, at værten fandt 2 hele rødspætter klar til at lægge på panden samt en portion fiskefileter, som vi fik med hjem. Selvfølgelig mod betaling. Alt sammen foregik i strålende vejr. Blå himmel og 15 grader. Det var livet.