Den årlige sommerudflugt med DSV 8

2019-01-17T11:55:23+00:0028. maj 2010|Ledelse og kommunikation|

Det er blevet kutyme, at vi ikke må vide, hvor sommerudflugten går hen. Sidste år skød vi med kanoner i Hanstholm m.v., og i år blev det vildt! Jeppe Vanggaard og Lars Krull var planlæggere, og de førte os i første omgang med bus til Blokhus (alle andre busser og taxaer strejkede), hvor restauratør, politiker og bankformand Niels Christian Hem (V), Nordstjernen, fortalte om de mange udviklingsaktiviteter, der har fundet sted i Blokhus de senere år. Først og fremmest drevet af 4 rigmænd, der bl.a. har købt fodboldklubben Blokhus United. 

 

Niels Chr. kunne have snakket endnu, men vi skulle videre til Børglum Kloster, hvor fru Anne ventede os. Sidst jeg var der var på årets familieudflugt, fortalte hun på fremragende vis om slottets historie, hvor der bl.a. på gårdspladsen ligger munke begravet i 18 lag, viste rundt i de mange rum, hvor bl.a. H.C. Andersen har boet et par dage, dog uden at se spøgelser som han havde håbet.

 

   

 

Kirken, der er ejet af Anne og Hans Rottbøll (eller min Hans som hun så sødt siger), de nye udstillinger med kjoler m.v. Vi får chancen for at se det hele i årets julekalender på TV 2. Det er ganske imponerende, hvad Anne og hendes kommunikationsmedarbejder kan overkomme. Det samme gælder for øvrigt Hans, der sammen med én karl passer det store landbrug. Efter en meget vellykket og interessant forevisning skulle vi videre til den gamle smedie i Børglum, der ligger på en bakketop 500 meter fra Børglum Kloster.

 

   

 

   

 

Her havde Lars Krull aftalt med Vor Herre, at solen skulle dukke frem kl. 17.15, idet restauratør Uffe Nielsen, der også residerer på Svanelunden i Hjørring, ville svinge sabelen over en flaske Spumante på dette tidspunkt. Og pænt nok. Præcis 17.15 kom solen, og Uffe skar toppen af flasken. Vi benyttede lejligheden og det gode vejr til at spadsere lidt rundt og nyde den fantastiske udsigt.

 

Kl. 18 blev vi ført til bords, og Uffe fortalte, at det ville blive en vild aften med utraditionelle retter og vine. En skål med torsk og en Chardonnay fra Anselme, En skål med fasan og en Pinot Gris Vendage Tardive fra Trimbach, en Vild Fon med Sherry, en sommerbuk, asparges, gulerødder, champignons og rabarber med Valpolicella 2005. Desserten hvid chokolade mousse, hindbær, chilli og mynte. Dertil en muscat fra Sebastiani. Kaffe og for de rigtige mænd en cognac m.v.

 

Et meget flot arrangement og Lars og Jeppe blev med stort applaus genvalgt til at forestå sommerudflugt 2011.
Alle mand var i bussen kl. 23.00 og efter en omgang bajere, ankom vi som planlagt til Aalborg kl. 24.00.