Guldbryllup hos Helle og Leif Frydkjær

2010-05-13T00:00:00+00:0013. maj 2010|Kaj og familien|

Vi har måttet aflyse at deltage i den årlige operatur, der i år går til Leipzig. Til gengæld var vi inviteret til guldbryllup hos Helle og Leif, der fejrede deres 50 års ægteskab på Hotel Skagen Strand i Hulsig.

 

Det blev sandelig en fest af format, som ikke mindst Helle har planlagt i lang tid. Det fine lokale blev hurtigt fyldt med festklædte mennesker arriveret fra hele landet. Efter velkomstdrinken blev vi bænket efter en omhyggelig udarbejdet bordplan, og guldbrudeparret ankom i bedste Margrethe stil.

 

Vi startede med en fisketallerken med 4 slags fisk. En dejlig stor portion ledsaget af husets hvidvin, men forinden havde Helle og Leif præsenteret det ganske selskab. Talerrækken blev indledt, og det sangglade selskab varmede stemmerne op. Der blev af børnene opført scener fra et Forældreskab, solistoptræden osv. osv.

 

Hovedretten var braiseret lammeskank med kraftig sky, pommes risolées og dampede grøntsager, hertil husets udmærkede rødvin. Inden desserten, der var isfragilité med bærcoulis og frisk frugt, var der underholdning af gæsterne lige fra en tale, der var bygget op om ordet ”går” til en af de morsomste sange, jeg har hørt.

 

Venstre side af sangen var for Helle på melodien Heksedans og højre side for Leif på melodien I Danmark er jeg født. Selve melodien og tonefaldet var i den grad karakteristisk for dem begge. Fantastisk sang.

 

Showet fortsatte faktisk så længe ved bords, at vi nær havde mistet natmaden. Vi nåede dog lige en sandwich, inden Helle lukkede butikken efter aftale med værten. Det var da en fest, som Helle og Leif kan være stolt af. Tak for det.