Pauli 60 år

2010-05-15T00:00:00+00:0015. maj 2010|Kaj og familien|

Man plejer at sige, at Pauli kender alle mennesker i Fredereikshavn og dem, han ikke kender, er ikke rigtige Frederikshavnere.

 

Jeg er så heldig at have kendt ham i mange år. Først 24 år i Sparekassen og dernæst som turistchef. Han har det gode efternavn Jørgensen, og det var der også en kendt fodboldspiller der hed. Han var berømt som tankcenterforward og scorede et utal af mål. Det må have inspireret Pauli, idet han i ungdomsårene må betegnes som et talent, og jeg er lige ved at tro, at han kom på ynglingelandsholdet.
I slutningen af 60’erne kom han på 1. holdet i F.f.I., og der har han næsten holdt sig lige siden, idet han i dag spiller på oldboys holdet, selv om kammeraterne klager over hans mange skader, der gør det vanskeligt for ham at bevæge sig ud af midtercirklen. Onde tunger påstår, at han bevæger sig for lidt, men jeg kan bekræfte at have set ham i målfeltet, hvorfra han har scoret mange mål. Hans force var desuden at kunne sparke følte afleveringer over lange afstande, så det bliver en bet for oldboys holdet, når han går på efterløn.
I F.f.I. har han præsteret et stort stykke arbejde bl.a. i Dana Cup, der har været en vældig succes og en god cash cow, og han blev da også i 2006 ganske fortjent udnævnt til æresmedlem.
   
Nu har det jo ikke været fodbold det hele. Som turistchef i Frederikshavn og direktør for Toppen af Danmark har han præsteret det kunststykke at holde sammen på tropperne i Nordjylland. Turistfolk er jo først og fremmest nationalister for deres eget område og dermed meget uvillige til at samarbejde med andre områder, som man gerne bekæmper som store konkurrenter. Pauli har sammen med andre gode kræfter formået at få de gale mennesker til at tale sammen og samarbejde i Toppen af Danmark. Det har ganske vist kostet megen slesk tale og billig rødvin, men resultatet er blevet flot.
Der var da også mange mennesker til receptionen på Knivholt, der hyldede ham med gaver, taler, kanonslag og palmer.
Han fik også gaver ved det gode arrangementet Frederikshavn Event afholdt i Det Musiske Hus med Frits Ahlstrøm og Frank Arnesen. Vi kunne udfylde en kupon med 13 spørgsmål om Frank Arnesens liv, og Pauli missede kun 1 spørgsmål, så han fik en tolver. Han måtte op på scenen for at få præmien udleveret af Frank Arnesen. Der blev taget et foto, og i den forbindelse var der en vittig hund i salen, der råbte ”Hvem er ham ved siden af Pauli”. Spørgeren var ikke Frederikshavner!