“Vin til sommergrill” med Rasmus Holmgård

2019-01-16T14:26:02+00:008. maj 2010|Kaj og vin|

Annette havde inviteret os til vinsmagning i vinklubben og -indkøbsforeningen Bizon. Temaet var: ”Vin til sommergrill”. Smagningen blev med kyndig hånd ført af journalist og foredragsholder Rasmus Holmgård.

 
Er der vine, der knytter sig til årstiden? Og hvordan skal de så smage? Hvilke krav er der til sommervin? Rasmus’ bud er, at sommervinen er kendetegnet ved at være:
 
  • Delikat
  • Let
  • Læskende
  • Udtryksfuld – den skal være aromatisk og have sødme
Sommervinen skal kunne begå sig på terrassen, i haven, på båden, på cyklen og ikke mindst til friske sommergrøntsager og trækulsgrillede bøffer. Mens vi hele tiden spurgte os selv: ”Er det en bøfvin eller en vin til cykeldunken?”, smagte vi:
 
  • Little Brother Bubbly Brut, Australien. 100 kr. Hand Made Wine
  • Trosecco Trocken, Rudolf Trossen, Tyskland. 119 kr. Krone Vin
  • Puig Parahÿ Muscat sec 2009, Vin de Pays d’Oc, Frankrig. 55 kr. Mansted Wine
  • Cono Sur Pinot Noir 2008, Colchagua Valley, Chile. 2 for 100 kr., Super Best
  • Coulaine Chinon “Les Picasses” 2006, Loire, Frankrig. 200 kr. Rosforth & Rosforth/Hand Made Wine
  • Paritua Red 2007, Hawkes Bay, New Zealand. 185 kr., Estwine
  • Huellas 2007, Priorat, Spanien. 199 kr. Mansted Wine
  • Kinheimer Rosenberg Riesling Kabinett 2008, Rudolf Trossen, Tyskland. 142 kr. Krone Vin
  • Château de Passavant Coteaux du Layon 2009, Loire, Frankrig. 150 kr. Rosforth & Rosforth/Hand Made Wine