Tordenskjoldsdage i flot sommervejr

2010-06-27T00:00:00+00:0027. juni 2010|Kaj og familien|

Årets Tordenskjoldsdage blev en forrygende succes. I det flotte vejr strømmede publikum til havneområdet for at se og opleve de flotte træskibe m.v.

 

Frederikshavn kirke med sognepræst Laurids Korsgaard i spidsen blev fyldt med gaster og kvinder fra de mange skibe fra Sverige og Norge, der efterpå i samlet flok vandrede til Rådhuspladsen, hvor viceborgmester Erik Sørensen bød velkommen og åbnede Tordenskjoldsdagene.

 

Her mødte jeg min gamle ven kunstneren Ken André Stilling, der var i byen for sammen med DR1 at optage billeder til årets julekalender. Jeg kan hermed røbe en landshemmelighed: En af lågerne vil indeholde et billede af Tordenskjold.

 

Ken André var for øvrigt ikke helt tilfreds med vores Tordenkjoldsstatue på Fisketorvet. Han er for lille og udstråler ikke kampkraft og energi. Han skulle have været 20 meter høj m.v. Ken Andre er forøvrigt igang med at lave en skulptur af Dan Turell, der blev 47 år. Det bliver en stor figur med tilhørende bænk, der skal være 47 meter, så der bliver da plads.