En sommer i sus og dus

2010-07-16T00:00:00+00:0016. juli 2010|Kaj og familien|
Vi har virkeligt nydt det gode vejr. I modsætning til sidste år, hvor vi knap nok kom uden for døren, har vi i år tilbragt alle ledige timer på enten øst- eller vestterrassen afhængig af vindretningen. Vi har afholdt Lillys fødselsdag med familien, hvor Lilly serverede fiskeret, lammekølle og nye jordbær.
Det årlige sommerbesøg af Helle, Leif og Birthe (Kirsten og Poul afbud) fandt sted i flot vejr, så det lykkedes os at fuldføre vandreturen fra Bangsbo til Sæby, hvor vi for øvrigt afsluttede med vand og øl hos Lisbeth og Jørgen i det dejlige hus ved Åen. Lilly beværtede med stenbiderrogn og en pragtfuld dyrekølle, hvortil jeg fandt en spansk rødvin fra Duero.
Jeg var lige ved at være faldet i dårligt selskab. Efter et møde på Nibevej i Aalborg passerede jeg Sigurd Müllers Vinhandel. Alfa’en reagerede imidlertid skarpt ved at dreje til venstre ind til firmaet. Det viste sig, at man havde indbudt restauratører til et slags Outlet, hvor der var en rimelig rabat på diverse vine, som man så selv kunne transportere med hjem. Der blev serveret grill pølser og bøffer med grønt.
Ib fandt gode varer frem til mig, men blev pludseligt helt forpustet. Han kom efter, at jeg for flere år siden havde bestilt en flaske Sociando Mallet, der skulle bruges til en bryllupsgave, men den var dengang udsolgt, så bruden måtte nøjes med Barolo. Han fandt en kasse med 12 stk., som jeg fik til Outlet pris. Det hørte kroparret fra Fyn, der sad lige over for mig. De bestilte straks 2 kasser til samme pris, og det blev helt vildt, da en sommelier fra et stort hotel i Vejle observerede forløbet, så han bestilte 3 kasser. Så måtte jeg skynde mig af sted, da firmaet jo ikke kunne være tjent med at udrydde hele beholdningen af den fremragende St. Estephe, der har en styrke som en belgisk hingst.
Lilly kom pludselig en lørdag formiddag på, at hun ville til Aabybro og besøge vores gartner Henriette for at se det flotte anlæg, hvor vi ikke har været i flere år. Dejligt at se, hvorledes hele familien er engageret i at udvikle haven. Ved samme lejlighed skulle vi besøge Gl. Thorngaard i Aabybro, der havde udsalg på finere tøj til damer. Jeg blev parkeret udenfor, men der var andre mænd, der var i samme situation. Jeg kendte flere af dem, så det var helt fornøjeligt. En af dem havde lige købt en Fiat 500 Coupe til konen, så den blev grundigt studeret.
Når vi nu var kommet i byen, blev vi enige om at køre til Gøl, som vi ikke har besøgt i flere år. Vi gik en tur på lystbådehavnen. Der var 28 grader, så det var nødvendigt med en fadøl på Gøl Kro, der var verdensberømt for deres stegte ål, som de også reklamerede med. Vi var blevet sultne og spurgte efter, om der var friske ål, hvilket blev bekræftet, men det ville tage 3 kvarter at anrette dem. Vi havde kun god tid, så vi bestilte. Det blev en kedelig oplevelse. Ålene smagte mærkeligt. Den søde stressede unge tjener fortalte, at ålene var kommet ind i onsdags fra en ålefarm i Norge. Velbekomme!
Så var der helt anderledes format over tingene hos Frank i Sæby. Vi kom ind 5 minutter i tolv, så den søde dame bød os velkommen og bad os nyde udsigten og det flotte vejr, ved at sætte os på terrassen. Vi fik en Grüner Veltliner, der passede fint til det bugnende fiskebord. Det hele smagte fortræffeligt. Vi var som sagt de første gæster, men da vi gik, var den store restaurant fyldt med glade turister, hvor mange kom med lystbåd fra Norge.
Vores gode venner Karen og Jens Carl Ry Nielsen fra CBS (Copenhagen Business School) har i flere år holdt sommerferie i Skiveren, som de oplever som et slags Paradis. Vi var inviteret til frokost og blev trakteret med alt godt fra slagteren i Aalbæk. Dertil dejlig Sancerre fra Loire dalen. I år havde de lejet et nyrestaureret sommerhus, der viste sig at være genbo til vores (Mariannes) hus, så vi havde en flot udsigt. Karen og Ry havde tre uger i Skiveren med dejligt vejr, så de har lejet igen til næste år.
Vi har haft besøg af flere hold nordmænd fra Stavanger, som Lilly har trakteret med let dansk sommermad. Det vil føre for vidt at beskrive alle måltider, men jeg kan ikke dy mig for at fortælle om Anne Tove, Hans Chr. og Sveinungs besøg. Sidste forår var vi til bryllup hos Anne Tove og Hans Chr., hvor Sveinung, der er koncertmester i Symfonien i Stavanger, spillede i haven for brudeparret. Begge mænd er forgabte i Bourgogne, så til osten serverede jeg først en Lavaut St. Jacques 1. cru fra Gevrey Chambertin og dernæst en grand cru Latricieres Chambertin fra Duroché, begge i vintage 1989. Det var en oplevelse, der vil blive husket!