Hjorths Hotel i Kandestederne og Brøndums Hotel i Skagen

2010-07-28T00:00:00+00:0028. juli 2010|Kaj og familien|

I det gode vejr fik vi lyst til at køre til Kandestederne for at spise frokost på Hjorths Hotel. Der var stuvende fyldt i haven med frokostgæster. Den meget flotte udsendelse i TV forleden aften havde virket. Her var megen omtale af livet i Kandestederne, herunder lange klip med optagelser fra Hjorths Hotel, hvor svigermor Mona og svigersøn Danni optrådte i TV, som om de aldrig havde lavet andet. Der var bl.a. et meget sjovt klip, hvor Mona kører ned til stranden i Morgendukkertbussen. En flot service. Stedet har altid været kendt for et godt køkken, hvilket vi fik bekræftet med en dejlig salat af unghane i mild karrymarinade serveret med tranebær.

 

   

 

Hjorths Hotel har også den historie for os, at da vi havde vores store kongepuddel Amigo (79-89), var han meget glad for sommerhuset i Skiveren og de lange ture på stranden. Lilly fik den geniale idé at sende Amigo og undertegnede på en 12 km gåtur fra sommerhuset i Skiveren til Hjorts Hotel. Så kørte hun i bil til Kandestederne, hvor hun ventede med koldt vand til Amigo og dejlig frokost til farmand. Så var hun populær og fik mange knus og kram.
Efter salaten fik vi en snak med Mona, der selv var trådt til i køkkenet, inden vi fortsatte til Skagen, hvor vi gik en tur byen rundt, hvilket ikke var så let, idet der var tusindvis af mennesker, der nød det gode vejr. Vi afsluttede med at dele et stykke af Brøndums dejlige lagkage, der smager bedst ude i gårdhaven. Apropos køkkener, så har Brøndum altid forstået at kombinere de gamle retter fra fru Brøndums tid (fiskesuppe, fiskefrikadeller, stegt rødspætte m.v.) med moderne gastronomi frembragt af unge kokke. Alle udvendige pladser var besat. Dejligt at se.