Tall Ships Race i Aalborg

2010-07-23T00:00:00+00:0023. juli 2010|Kaj og familien|
For 3. gang var Aalborg vært for Tall Ships Race i dagene 21. – 23. juli. Min gode veninde Anni Walther var som sædvanlig leder af hele projektet og styrede med kærlig hård hånd hele forløbet til en kæmpemæssig succes.
Der deltog 90 træskibe, der for øvrigt fortsatte til Kristiansand i Norge lørdag kl. 13 med en fantastisk flot tur ud til Hals Barre, hvor 30.000 mennesker vinkede farvel til de mange skibe. Spar Nord var hovedsponsor og inviterede hver dag til besøg på nogle af skibene, bl.a. det norske skoleskib Christian Radich.
Om fredagen var vi inviteret til afslutningsarrangement på det gamle skib Loa, der er restaureret i slutningen af 90erne. Hertil bidrog vores gode ven Jes Thomsen i sin egenskab som chef for Flådestation Frederikshavn. Han forærede som en personlig gave sin sekstant til skibet. Desværre var kaptajnen gået i land men styrmanden fandt kassen med sekstanten. Desværre kunne han ikke finde nøglerne til kassen, så vi må ikke håbe, den skal tages i brug. Søs Fenger, Bamses Venner, Sebastian m.v. underholdt.
Vi spiste frokost en dag på Fusion, den nye restaurant på havnen, hvor vi fik en sandwich med Angus kød. En anden dag indtog vi en skaldyrsret på Restaurant Utzon. Det var der mange andre, der også ønskede, men aldrig har jeg set så mange gæster blive udelukket pga. udsolgt. Ingen ved selvfølgelig, hvor mange mennesker der var på besøg de tre dage, men alene til afslutningsfyrværkeriet på Limfjordsbroen blev der optalt 294.497 tilskuere, der fik et brag af en oplevelse, da der røg 950 kg fyrværkeri i luften.
Anni Walther kunne sige farvel og på gensyn til Tall Ships Race.