Familieudflugt 2010

2010-08-06T00:00:00+00:006. august 2010|Kaj og familien|

21 voksne og 4 børn deltog i årets familieudflugt. Vi mødtes i Sæby Syd transportcenter og efter en køn køretur gennem Dronninglund Skov, endte vi ude hos Lene og Anders, der var så flinke at vise deres flotte ejendom frem.

 

Vi blev delt op, således at drengene gik med Anders ind i stuehuset, hvor han fortalte om sine mange svinefarme i mange forskellige lande. Fuldstændigt svimlende og ganske fantastisk hvad der er bygget op i Danmark, Polen, Ukraine, Rusland osv. osv.

 

Lene beholdt pigerne i sit malerværksted og udstillingsrum, hvor hun fortalte om egen udvikling på det kunstneriske område. Samtidigt fik hun børnene i gang med kreative aktiviteter, så vi fik alle en uforglemmelig oplevelse. Stor tak til Lene og Anders.

 

   

 

En naturlig sult og tørst meldte sig, da vi nåede Restaurant Utzon i Aalborg, så en omgang salat med laks var meget passende, så vi var klar til Anni Walthers ankomst kl. 13.59. Med sædvanlig charme og effektivitet førte hun os igennem Utzon huset og var nok så stolt over at kunne præsentere det gode piratskib Absalon, der ankrede op lige foran os med tilhørende orkester. Det må siges at være arrangeret, så familien fik en flot oplevelse. Kl. 15 skulle Anni være med til åbningen af en ny udstilling, så der var gang i aktiviteterne. Stor tak for, at du kunne/ville tage dig tid til os.

 

   

 

Vi fortsatte til fods til Aalborg Kloster, hvor klosterforstander Jens Schulz tog imod os. Han havde nu slet ikke tid, idet han er velfærdschef ved Aalborg Havn og i den egenskab skulle han modtage Absolon. Det måtte datteren klare, og farmand kunne jo møde op, når der var kniv og gafler på spil.

 

Vi fik en nøje gennemgang af klosterets historie fra 1431 og til dato. Som de første besøgende fik vi den helt nyrestaurerede klosterkirke at se. Der findes 25 lejligheder af forskellige størrelser, der giver indtægt til driften, der ellers understøttes af diverse fonde. Vi hørte mange historier og afsluttede med besøg i fangehullet, der var en uhyggelig oplevelse. Men Jens havde fortalt så spændende om Aalborg Kloster, at flere havde lyst til at bosætte sig der, men lad os nu se. Bestyrelsen stiller visse krav, men for et par år siden var der et af vores vennepar, der havde et stort hus i Hasseris. Det solgte de og flyttede ind i 136 m2 på Aalborg Kloster, hvor de er endda meget glade for at bo.

 

   

 

Vi skulle derefter til Weber Grill i Nørresundby. Det blev en større logistikopgave. Først samling af alle biler på pladsen ved Utzon huset. Så kolonne kørsel over Limfjordsbroen, der naturligvis gik op, da vi som første bil passerede. Dog nåede Palle med over. Det lykkedes at få alle med til Weber, som jeg er meget imponeret over og har beskrevet ved et tidligere besøg.

 

Grillmester Martin Mygdam bød velkommen med Cremant. Fortalte derefter i KINO om firmaets historie. Fremviste den flotte udstilling, der for øvrigt blev udskiftet netop i denne weekend, så vi er helt opdateret. Kontorerne blev vist frem. Alt er perfekt med flotte møbler, lamper osv. osv. Vinbutikken blev analyseret, inden vi blev ført tilbage til KINOgrafen, hvor Martin fortalte om, hvad der ventede os. Vi blev inddelt i grupper, der fik til opgave at grille i alt 9 retter, der skulle samles på en buffet kl. 20.22. Anders blev lidt forsinket med coluttestegen, så han fik yderligere et minut.

 

   

 

   

 

Hele familien kastede sig ud i en vild forberedelse af diverse retter. Nu vil den skeptiske vendelbo spørge efter: Hvad lavede Kaj? Jeg var uheldig at komme i gruppe med Else, Jes, Inger, Marianne m.fl. og startede da også med at få et glas rødvin af den søde Østrigske pige, der stod for vinforsyningen til de arbejdende borde.

 

Medens de andre blev sat til det mere interessante og sofistikerede, skulle jeg piske 6 æg, sukker m.v. Med hjælp fra August, der godt var klar over, at morfar var kommet på udebane, blev de 6 æg slået perfekt itu på kanten af en skål. Jeg piskede derefter med fuld kraft, men pludselig meddelte Lillys søster Else, at der skulle helt andre boller på suppen. Så hun viste i et splitsekund, hvorledes det skulle gøres. Jeg spurgte sagtmodigt, om det ikke var noget, man havde en maskine til, men fik det svar, at jeg bare kunne tage mig sammen og få fut i piskeriset. Det lykkedes ikke til damens tilfredshed. Jeg fik derefter det røde kort, men heldigvis har jeg Susanne som vidne på den kommentar Else kom af med, og det giver en bedre forståelse for, hvorfor det kan være vanskeligt at finde en rigtig mand!

 

Else fandt et elektrisk piskeris og fuldførte piskningen til perfektion, så desserten fik topkarakter. På trods af mange fejltagelser undervejs var der 9 retter på bordet kl. 20.23. Jeg er ikke sikker på, at familien vil få 12 i karakter af eksperter, men fakta er, at alt blev spist til stor glæde for os alle. Og den søde Østrigske pige sørgede for, at der var vin til alle. Stor tak til Martin & Co i Grilleriet for, at I guidede os igennem processen. Men jeg må nok udtrykke min beundring over, at så mange i familien udviste helt unikke grill kompetencer. Jeg var godt klar over, at August, Anders, Inger, Birthe, Lilly, Birgit m.fl. var talenter, men at Else og Jes kunne lave en så fremragende dessert, havde jeg ikke drømt om. Spændende hvad næste år bringer!

 

NB: I Børsen den 6. august side 19 søger Weber en passioneret og erfaren manager til Grilleriet, et nyt oplevelseshus i København.
Hvem i familien søger?