Gastronomisk oplevelse hos Jette og Preben

2019-01-16T14:26:02+00:0028. august 2010|Kaj og vin|

Ovenpå en fin uge i selskab med professor Lene Tanggaard, der underholdt i mine netværk, startede vi lørdag morgen til Jette og Preben Mikkelsens sommerhus ved Stillinge Strand, hvor vi huserede indtil mandag morgen, hvor jeg skulle til konference i Nyborg.

 

Det blev en pragtfuld weekend. Flot vejr, så vi havde rig lejlighed til at vandre langs stranden med udsigt til Storebæltsbroen. Om søndagen var vi på en pragtfuld køretur til Jyderup og omegn og var endda på kirkebesøg i Sæby kirke!

 

Men ellers levede vi som grever med håndpillede fjordrejer, lammerullepølse og rygeost a la Jette fremstillet i egen ovn. Grillen blev også anvendt til en uhyre lækker kalvenakkesteg.

 

Apropos Jettes hjemmebag havde hun også frembragt en leverpostej med lever fra forskellige dyr. Vi er store yndere af lam og vi fik da også et formidabelt langtidsstegt økologisk lam. Jeg behøver vel ikke at skrive, at vi også fik serveret diverse økologiske oste, hvor vinene var tilpasset, så rød til milde oste og sød hvidvin til de stærke.

 
Et udpluk af vinene:
Villa Gemma Montepulciano d’Abruzzo
Castello di Semivicoloi
Klinec Bela Quela 2006
Chablis Les Clos grand cru magnum
Pol Roger Champagne magnum
Knipser 2001 Pfalz
Chambolle Musigny 1er cru Girardin 1999
Vosne Romanée 1er cru Aux Chaumes Grivot 1999
1995 Faiveley Charmes Chambertin
2006 Chateau Issan
For ikke at blive nervosa, skal med, at der også var inviteret andre gæster!