Opera i Hjørring

2010-08-07T00:00:00+00:007. august 2010|Kaj og familien|

Vi har haft nogle fantastiske dejlige dage hele sommeren og ikke mindst de sidste 14 dage, hvor Marie og August har været her. Vi har været i uafbrudt aktivitet (ikke mindst Lilly), og derfor var spørgsmålet, om vi skulle tage til Hjørring til Opera i det fri med solister fra Den Kongelige Opera.

 

Vi havde heldigvis bestilt 2 madkurve hos søde Inge Reenberg, Teaterbutikken, som vi afhentede ved indgangen til Sct. Knuds Kilde præcis kl. 17.00. Vi fandt en fin plads og spiste den lækre mad til den medbragte skrueproprødvin. Området er indrettet som et amfibieteater, så alle kan se og høre. Vejret var ideelt, og med 3.000 mennesker på plads startede en to timers forestilling med et væld af øreklaskende opera melodier fremført af følgende ensemble:

 

Anne Margrethe Dahl, sopran – var helt i særklasse
Elisabeth Halling – mezzosopran
Peter Lodahl, tenor – han var virkelig god. Kunne bl.a. snuppe ½ D
Palle Knudsen, baryton og
Guido Paevatalu, baryton og konferencier, hvilket han gjorde aldeles fortræffeligt, bl.a. med henvisninger til lokalområdet. På trods af det vanskelige navn, er han født i Aalborg.
Pianist Leif Greibe, der fik brug for al lærdom, idet vi oplevede scener fra:
Tannhauser, Don Pasquale, Don Juan, La Traviata, Romeo og Julie, Tosca, Perlefiskerne, Mignon, Carmen, Hoffmanns eventyr, Giuditta, Smilets land, Den glade Enke, Rigoletto inden det hele sluttede med fællessang: Den danske sang.
En dejlig aften. Hvis vejret arter sig i 2011, er vi med igen.