Ph.d. forsvar ved Bjarke Hammersholt Roune

2010-08-17T00:00:00+00:0017. august 2010|Kaj og familien|

Bjarke, der er søn af Margrethe og Aage Roune, forsvarede sin Ph.d. afhandling ved Datalogisk Institut, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Århus Universitet. Afhandlingen har den ligefremme titel: Monomial ideal algorithms: Connections to numerical semigroups and scarf’s theory of bodies. Forskningsarbejdet omhandler måder at lave matematiske beregninger på en computer.

 

Det var meget imponerende at opleve Bjarke jonglere med matematiske ligninger så lange, at flere tavler skulle tages i brug. Hele præstationen blev naturligvis godkendt af de tre opponenter.
Efterfølgende var der reception, hvor Margrethe og Sandra havde medbragt hjemmebag og gode vine. Det rykkede noget i undertegnede, da Margrethe bad mig om at åbne og servere en flaske Tignanello 2000 fra Antinori. Sjovt nok vågnede deltagerne op og skulle absolut smage den dejlige vin.
Margrethe, der jo er psykolog, har altid kaldt Bjarke for den lille professor. Nu er første skridt taget med stor sikkerhed. De næste 2 år skal tilbringes med forskning i Minneapolis. Vi vil med stor interesse følge udviklingen og ønske Bjarke held og lykke med at udvikle monomiumsidealerne.