Restaurant Substans i Århus

2010-08-17T00:00:00+00:0017. august 2010|Kaj og familien|

Efter receptionen med Bjarke Roune mødtes vi med Birte, vores søde veninde i Århus (via Helle og Leif Frydkjær). Birte og Lilly checkede de passende forretninger, inden vi mødtes på restaurant Substans i Frederiksgade, der ejes af Louise og Rene. De har kæmpesucces med at servere en mad + vinmenu hver tirsdag og onsdag aften til kr. 444,- alt inklusive.

 

Da Birte ringede for at bestille bord var alt optaget, men da vi kunne møde kl. 17.30 og love at være ude kl. 19.45 lykkedes det hende med jysk stædighed at få et bord. Jeg har ikke helt styr på menu+vin, da jeg ikke havde mit fotoapparat med, men benyttede mobiltelefonen.

 

Vi startede med en rosé fra Østrig, let mousserende. Første ret var en meget velsmagende omgang kammuslinger, hvortil der blev serveret en tysk Riesling 2009. Meget vellykket.
Cremesuppe med røget skinke, mandler, purløg m.v. blev ledsaget af en Chardonnay fra Bourgogne, helt uden træ. Let syre og megen frugt, hvilket også var nødvendigt til den kraftige suppe.
Næste ret var svinekam med urter. Jeg troede i første omgang, at det var et stykke franskbrød, der var nederst, men det var svinekammen. En spændende ret der blev ledsaget af en ung, duftende Côtes du Rhone.
Måltidet blev afsluttet med en dejlig dessert, sorbet, blomme, blåbær m.v. ledsaget af en sød vin fra Østrig. Vi forlod bordet til aftalt tid efter at have fået et måltid med virkelig Substans.