Ven af Tordenskjold – årlig udflugt til Skagen

2010-09-10T00:00:00+00:0010. september 2010|Kaj og familien|

På trods af stort mandefald og dårligt vejr, var stemningen god i Skagens toget, hvor vi så frem til at blive modtaget af Joe, der som sædvanlig var arrangør af den årlige udflugt til Skagen for Vennerne af Tordenskjold.

 

Vi spadserede straks ned til det gode skib OKE, der ejes af Philip Sørensens Fond. På grund af blæsevejret blev det til en passende havne sightseeing samt et lille smut ud i bølgerne, så de gamle sømænd kunne mærke naturlig grund under fødderne. Bøje savnede dog at kunne dykke med ubåden, men det er jo en saga blot.

 

Efter sejlturen kørte vi til Grenen Kunstmuseum, der i 1977 blev bygget af Axel Lind, der er verdenskendt for sine marinebilleder. Vi blev modtaget af hustruen Kirsten, der fortalte om Axel Linds stormfulde liv, viste rundt på museet, hvor hun viste sig at være en glimrende fortæller, dels om Axel Linds egne malerier og dels om værker af Svend Danelund, Niels Helledie, Arne L m.fl. En flot oplevelse, der blev kronet med en omgang sild og skipperlabskovs plus en passende portion Skagen bjesk m.v. Vi mødte ikke Axel Lind, men hustru Kirsten fortalte, at han faktisk var med på musseet hver dag kl. 11 – men han er jo også kun 103 år.

 

Vi tog Skagen toget hjem til Frederikshavn, mætte af vind, mad, bjesk og kultur.