Vinproducenter i Montner

2019-01-16T14:26:02+00:0029. september 2010|Kaj og vin|

I den lille by, hvor alt er nedlagt, er der sjovt nok tre steder, hvor man arbejder med vin.

Côtes d’Agly har vinmarker rundt om byen og har et lille udsalgssted med vine til rimelige priser. Her kan man komme med dem tomme benzindunk og tappe 10 liter Pays des Côtes Cantalanes (vin en vrac). Pris: 1,50 euro pr. liter. Der sælges også masser af box vine, 10 liter for 26,50 euro. Vi køber bl.a. Côtes du Roussillion Village til 6,- euro pr. flaske.
Jeg fik derfor lidt af et chok, da det lykkedes mig at få kontakt med Domaine Le Roc des Anges, der ejes af Marjorie og Stephane Galleet. Familie med børn, store hunde og mandskab sad på gårdspladsen og fejrede, at de netop var færdig med høsten 2010. De havde arbejdet hårdt i en måned. Lille kvantitet med høj kvalitet. Den unge frue rejste sig og hilste mig velkommen med et håndtryk. Se hende på deres hjemmeside, hvor der er en fin video fra 2005, der fortæller om hendes visioner. Jeg kiggede lidt på flaskerne og købte flg.:
Vielles vignes Blanc 2008 (vin de Pyrenées blanc): 18,30 euro
Vielles vignes rouge 2008 (Cotes du Roussillion Village): 18,80 euro
Carignan 1903, vintage 2008, Vin du Pays des Pyrenées Orientales: 32,10 euro pr. flaske. Dvs. 250 danske kroner for en flaske Vin du Pays! Der må være en god forklaring, som jeg vil opspore ved lejlighed.
Efter denne dyre oplevelse med den unge flotte og flinke vinkone, var jeg spændt på det tredie sted: Bernard Magrez.
Her var god grund til at være nervøs for priserne, så jeg forventede, at jeg måtte tage tilbage til Lilly for at få en ny bevilling af husholdningspengene. Forklaringen er den, at Bernard Magrez, der er en af de rigeste mænd i Frankrig, i 1997 købte vinkooperativets ejendom i Montner. Han havde fundet nogle velbeliggende jordstykker og ville så udnytte det solbeskinnende område til at producere vine af høj kvalitet i lighed med hans øvrige domæner. Han har 35 ejendomme fordelt over hele jorden.
Her i Montner ledes slaget fra Ch. Pape-Clement i Graves. Jeg fik kontakt med den unge leder af høsten i Montner og købte alm. Côtes du Roussillion til 12 euro. Desuden en meget speciel vintage 2008 fremstillet for skuespilleren Gérand Depardieu, der er god ven med Bernard Magrez. Den kostede 16 euro, så jeg slap for at hente forstærkning.
Nu bliver det spændende at smage de gode sager.