Vinrute i Montner

2019-01-16T14:26:02+00:0029. september 2010|Kaj og vin|

En af de mange store oplevelser er med udgangspunkt i Montner at køre Route des Vins, der fører os rundt i Vallée d’Agly, Feneuillédes Vallée de la Tér nord. Området fik i 1979 egen AOC appellation, nemlig Côtes du Roussillion og Côtes du Roussillion Village. Sjovt nok er der to små områder, der må benytte eget navn i AOC betegnelsen, nemlig Caramany og Latour de France.

 

Vi kørte den flotte vinrute en eftermiddag fra kl. 15 til 19. Sluttede med en pragtfuld middag i Auberge du Vigneron, Cacugnan. Som forret en lokal salat, til hovedret et stort andelår, og jeg fik tre små oste elegant serveret og Lilly en frugtdessert. Dertil en lokal rødvin, der i modsætning til mange andre lokale vine var frugtrig og elegant.
Der blev tid til 3 dégustations undervejs, men vi skulle jo køre Alfa’en.