Collioure

2010-10-01T00:00:00+00:001. oktober 2010|Kaj og familien|
Tæt ved grænsen til Spanien ligger ud til Middelhavet fæstningsbyen med 2.800 indbyggere. Lidt af en perle med badestrande, havneområder og et væld af restauranter. Vi satsede for første gang i ferien på et fad Fruits de Mer, der bl.a. indeholdt 12 store østers.
Da det ikke er Lillys livret, måtte jeg æde mig igennem 12 stk. godt fyldt med havvand. Men hvad gør man ikke for konens skyld! Tjeneren fandt en flaske hvidvin, hvor druerne kom fra bakken lige bag restauranten men i øvrigt fra en producent i Banyuls, der især er kendt for fremragende dessertvine.
Efter denne rå fiskeoplevelse fandt vi et kaffested med borde lige ud til Middelhavet. Vejret var perfekt, og vi fik en Café Gourmand. Noget vi aldrig har prøvet før. Flot anrettet på et 4-delt fad: Espresso, profiteroles, un petit mouffles i creme og en art creme brulée med en sød vin i bunden af glasset. Det smagte fremragende og var elegant serveret. Her var virkelig en idé til Smagen af Nordjylland.
Begge måltider blev for øvrigt krydret med andre oplevelser. På fiskerestauranten blev nabobordet besat af en rig dame (enke) med en stor flot sort hund, der agerede som herre i huset. Ved Café Gourmand blev bordet skråt foran os besat af et par gamle pensionister på godt tres, der var ved at kravle ind i hinanden. Ganske fornøjeligt, men vi blev hurtigt enige om, at det nok var en elskerinde, der var kommet med i byen.
Det må være varmen og vinen, der holder liv i kludene.