Vinhøst hos familien Duroché i Gevrey Chambertin

2019-01-16T14:26:01+00:006. oktober 2010|Kaj og vin|

Der er tradition for, at vi afslutter vores efterårsferie i Frankrig med nogle dage hos Marietta og Gilles i Gevrey Chambertin. Vi ankommer normalt en søndag eftermiddag, og efter nogle benstrækninger går vi direkte i kælderen for at se på årets høst.

 

De var helt færdige med høsten i slutningen af september. Vintage 2010 er kendetegnet ved lille kvantitet og stor kvalitet. På grund af den lange vinter (som vi kendte alt for godt) kom markerne sent i gang, blomstringen blev forsinket, men så blev vejret godt i foråret og sommeren, og selve høstvejret var fint, dvs. klar himmel og sol, men ikke for varmt. 

 

Vi smagte på årgang 2009, der tegner fortræffeligt, men det var også et år, hvor alle elementerne var perfekte, så det bliver spændende at få flaskerne hjem engang i marts-april 2011.

 

Hele høstperioden i år blev meget stressende for familien, idet både Mariettas mor og Gilles mor, Odile, døde og blev begravet midt under høsten. Lilly og jeg gik dagen efter en tur i vinmarkerne og besigtigede graven. Det er så praktisk, at kirkegården ligger midt i vinmarkerne. Det er en hel lærebog i Chambertin navne at kigge på gravstenene.

 

   

 

   

 

Vi opholder os normalt hos familien i 3 dage, og det er en oplevelse i gastronomi og vin. Til Mariettas fantastiske måltider drak vi i år bl.a. Champ 07, Les Jeunes Rois 07 og 08, Champaux 1. cru i årgang 07 og 08, Charmes Chambertin i årgang 08, 07 og 1989, der var vildt god og endelig Latricieres Chambertin 1997 og 1999.

 

I år havde Gilles fanget en BROCHET i søen, det var en oplevelse. En speciel ret fra Lyon QUENNELLES (kogt fars af kalv), Lapin (kanin) for ikke at tale om et kæmpestykke Cotes de Boeuf. Vi spiser store måltider både til lunch og middag. Alle måltider slutter med lokale oste.

 

   

 

   

 

   

 

   

I år var hjemturen lidt speciel. Vi plejer at køre hjem i ét huk – ca. 1.600 km, men valgte i år at overnatte i Goslar i Harzen. Det blev et sjovt gensyn med en kæmpe wiener schnitzel og en god tysk rødvin. Da var vi godt mætte og trætte.