Aalborg Symfoniorkester The Katona Twins

2010-11-18T00:00:00+00:0018. november 2010|Kaj og familien|

Aftenens koncert var den første efter Wagner festivalen, som det gode orkester klarede i flot stil, men nu begyndte hverdagen igen, og det kan være vanskeligt. Men aftenens dirigent Rumon Gamba (britisk født) var mand for at få det bedste frem i musikerne, der indledte med en hyldest til Spanien: Emmanuel Chabrier: Espana. En overvældende hyldest til spansk musik og dansekultur og fremragende udført af orkestret.

 

I denne uge er der guitar uge i Aalborg, og næste nummer var symfoniorkestrets bidrag med præsentation af de to enæggede tvillinger Peter og Zoltan Katona, som Daily Telegraph har omtalt som ”den klassiske verdens mest kendte guitarduo”. De ere født i Ungarn, er tyske statsborgere og bor i Liverpool. De spillede 10 små numre af Joaquin Rodrigo: Concierto Madrigal 1966. En nydelse og publikum belønnede med stort bifald, og belønningen blev et flot ekstranummer, som jeg ikke fik navnet på, men stort bifald.
Efter pausen spillede orkestret Antonin Dvorak: 7. symfoni, D-mol, op. 70.1885. En vandring fra Spanien til Tjekkiet. En barsk oplevelse. Mørkt, voldsomt og melankolsk. Orkestret spillede med stor koncentration, og dirigenten formåede at få det bedste frem i den stormfulde finale.
En dejlig aften med Aalborg Symfoniorkesteret.