Gourmet frokoster og middage

2010-12-13T00:00:00+00:0013. december 2010|Kaj og familien|

Vi var forleden dag inviteret til frokost på MEST i Aalborg. MEtte og STefan har stor succes med deres restaurant, og der var da også stuvende fyldt, da vi ankom kl. 13.00. Jeg havde forklaret Lilly og vores vært, at vi skulle prøve deres gourmetsalat, der er det mest franske, man kan forestille sig. Vi kunne imidlertid ikke finde salaten på spisekortet på trods af, at jeg har spist den 3 gange før til en pris af kr. 125,-

 

Vi spurgte forundret, hvorfor de havde taget det fantastiske måltid af kortet. Mette fortalte, at den aldrig havde været på kortet, men første gang vi havde været der, havde jeg bedt om en fransk salat og havde beskrevet indholdet. Stefan havde derefter kokkereret den med stor succes. Vi fik den igen. Lilly og værten var meget tilfreds og roste den i høje toner. Nu vil Mette og Stefan overveje at sætte den på kortet under navnet ”Kajs salat”.

 

Middag på Mefisto i Århus
Atter en fransk gourmet restaurant, hvor vi var til 70 års fødselsdag med følgende flotte menu & vine:
Cava og lidt sprøde snacks
Kammuslinger i små krustader med spinat og dild
Vouvray, Pailion, Loire 2008
Røget fjordlakseryg med asparges, grønne æbler og mild peberrod
Errazuriz, Sauvignon Blanc, Chile 2009
Gråand, bryst og lår med variation af løg og rodfrugter samt sky med timian
Barbaresco 2007, Marchesi di Barolo
Bitter chokoladekage med vinterfrugter i sauternes og nyrørt vanillieiscreme
Late bottled vintage port 2003
Kaffe, småkagere og avec
Drinks
Julegløg, æbleskiver m.v hos Karen og Carsten
Vores gode nabo har indført den gode idé at afholde julekomsammen for naboerne. I år måtte vi desværre undvære Bodil og Jim, hvor Jim som bekendt flyver A 380 fra Dubai. Til gengæld var der jo desto mere til vi andre, og det kunne mærkes på livremmen, da jeg i morges skulle have de fine bukser på. Den var skrumpet i løbet af natten! Karen havde nemlig tilføjet en nyhed, fennikelsuppe, der smagte tosset godt til Carstens italienske vine.