Julehilsen fra Kaj

2019-01-17T11:55:21+00:0022. december 2010|Ledelse og kommunikation|

Kære netværksdeltagere

 
I fredags hentede jeg vores børnebørn Marie (8 år) og August (11 år) i Aalborg lufthavn ved maskinen fra København. De hjælper mormor med at forberede julen og har for længst pyntet juletræet. De har en dejlig alder. Er uhyre sansende og skabende.
 
Det minder mig om vores afdøde store sorte kongepuddel Amigo, der fulgte familiens dialog ved at lægge hovedet på skrå, så han rigtig kunne følge med i begivenhederne. En aften var der en af gæsterne, der sagde: ”Det er da skrækkeligt, så nysgerrig den hund er.” Lilly replicerede: ”Han er ikke nysgerrig, men meget interesseret.”
 
Det samme gælder vel for os, der deltager i netværkerne. Vi vil gerne se, høre og lære noget af dygtige foredragsholdere og gøre det sammen med andre. Det er i stor udstrækning lykkedes i 2010. Møderne har været en passende blanding af foredrag og samtale. Jeg synes, foredragsholderne har været på toppen.
 
Vi startede i februar med erhvervspsykolog Per Østergaard om lederskabets karisma. Se slides under dokumenter på hjemmesiden. Besøgte i marts Frederikshavn og Hjørring kommuner, der fortalte og viste frem med stor åbenhed. Tandlæge Hatt i Skagen fremviste Danmarks mest moderne tandklinik, hvor skyllevandet er renere end kommunevandet, og luften i klinikken er renere end røgen fra Fiskernes Fiskeindustri! Endelig fortalte Anni Walther om Utzon Center, hvor hun jo nu er adm. direktør.
 
I april nåede musikchef Poul Elming, Aalborg Symfoniorkester, kun at fortælle om et liv i musik til Vild med Verden i Aalborg. Han fik influenza, så Hjørring og Frederikshavn gik glip af en kæmpeoplevelse. Vi fik alle chancen for at opleve Poul og orkestret ved et fællesmøde i Aalborghallen. Desværre er han nu emigreret til Holte, men vi mødes til Wagner i Aalborgs nye musikhus i 2013.
  
I maj måned havde Hjørring fornøjelse af en dejlig formiddag med professor Hans Gullestrup om kultur, medens de øvrige havde lejlighed til at møde adj. professor Sven Burmester, der simpel hen er et unikum, som mange flere burde opleve.
 
Efter sommerferien tog professor Lene Tanggård fat på ”det hele menneske i arbejde”. Hun er en oplevelse i sig selv. Det samme kan siges om skattechef Steen Hjelm Christensen, der præsenterede ”fra bagdør til fordør”. Han tog os igennem svingdøren, hvor vi fik en fantastisk gennemgang af den kæmpe omstillingsproces, Skat er inde i.
 
Dette førte os ind i oktober, hvor direktør Jens Neustrup Simonsen arbejdede med ”Det personlige salg”, hvilket er et superaktuelt emne. Jens har givet os en bog om ledergener i salget, der blev udleveret på oktoberber-møderne. Dem, der endnu ikke har fået bogen, kan henvende sig til Lisbeth Steen.
 
Endelig sluttede vores unge løve Reimer Ivang året af med endnu mere digitalisering. I år med vægt på digitalisering i salgsarbejdet, hvor især hjemmesiderne blev gennemgået til stor nytte for flere af deltagerne.
 
Hvad byder så 2011 på?
Her er alle møderne baseret på, at vi skal udvikle bedre ledelse og kommunikation.
Per Østergaard vil fortælle om konsortiet – vejen til øget konkurrencekraft. Det gælder ikke kun private virksomheder. Prøv at tænke på, hvorledes Anni Walther har været i stand til at gennemføre store projekter såsom Tall Ships Race m.v. ved at mobilisere kræfter fra andre bedrifter og afdelinger i kommunen.
 
I marts får vi besøg af major Jes Kaa fra Jægerkorpset. Her skal vi høre om ledelse og kommunikation i kritiske situationer. Det er et passende tema, før vi skal møde vores borgmestre. Lars Møller i Frederikshavn og Arne Boelt i Hjørring, der begge er nye i faget, medens Henning G. Jensen er en erfaren rotte. Det bliver spændende.
 
Den 9. maj er der fællesmøde. Den skarpe iagttager vil have bemærket, at jeg fylder 70 år. Jeg har holdt så mange store fester i mit liv, så det var oprindeligt ikke meningen, at der skulle festes, men finanskrisen har medført, at min vinbeholdning er reduceret, så derfor. Jeg har lejet Det Musiske Hus, så vi får plads nok. Efter receptionen vil Trillingsgaard fortælle om sit liv som kulturkøbmand, og generalsekretær Fritz Ahlstrøm vil interviewe  Harald Nielsen. Fritz bor nu i Geneve, men kommer gerne for at bidrage til festen.
 
Men I får travlt i maj måned, idet Sven Burmester kommer igen og fortæller om, at der stadigvæk er fut i kineserne. Til begge forestillinger er I velkomne til at invitere gode medarbejdere, venner m.fl. Vores dejlige Lene Tanggaard vil derefter bringe os hjem til virkeligheden med et indlæg om følsom ledelse. Det fører os direkte over til skoledirektør emeritus Chresten Sloth med emnet ”Det ordentlige menneske”.
 
Til oktober skal vi deles. Frederikshavn skal på besøg på Flådestationen, hvor kommandør Calle vil fortælle om værdibaseret ledelse i den 500 år gamle institution, medens Aalborg og Hjørring skal møde Jack Tarby, der vil fortælle om, hvorledes Molskroen år efter år kan hente priser som Danmarks bedste på hotel-, kro- og restaurantområdet.
 
Året slutter med Bo Uggerhøj, der er direktør for SOS International, der i flere år er kåret som verdens bedste servicevirksomhed inden for forsikringsverdenen.
 
I begyndelse af februar vil Lisbeth Steen sende faktura.
 
Jeg vil hermed ønske Jer en glædelig jul og glæder mig til at se Jer i det nye år.
 
Som mit bidrag til juleforberedelserne her på Orionvej, vil jeg nu gå ud og støvsuge og rengøre toiletterne.
 
Godt nytår.
 
Kaj