Poul Elmings afskedsreception

2010-12-08T00:00:00+00:008. december 2010|Kaj og familien|

Aalborg Symfoniorkester holdt afskedsreception i Symfonien for Poul Elming. Han har været musikchef i godt 3 år, men forlader nu Aalborg for at vende hjem til Holte, hus, dejlig kone, 17 årig datter og hund.

 

Det er vel forståeligt på en eller anden måde men ærgerligt for os i Nordjylland, der hermed mister et menneske, der kan mere end de fleste. Poul er tidligere verdensstjerne inden for operaen som tenor med Wagner som speciale. Og dermed naturligvis primadonna. Og man har altid sagt, at man aldrig skal have en primadonna til at lede andre primadonnaer, som de enkelte medlemmer af et symfoniorkester må siges at være. Grunden er den, at de krav lederen stiller, altid bliver meget høje og dermed vanskelige at indfri.
Om det har været aktuelt her, har jeg ikke indsigt i, men det er underligt, at man efter en kæmpesucces med en Laurits Melchior konkurrence om at kåre årets Wagner talent, må sige farvel til manden hvis netværk til alle de store operaer i verden, lagde grunden til, at en sådan verdenskonkurrence kunne holdes i Aalborg og i den grad sætte Aalborg på verdenskortet.
Ved receptionen blev Poul takket fra alle sider for fremragende indsats, og heldigvis har man da været så kloge, at engagere ham som konsulent til Wagner konkurrencen i år 2013, der gerne skal finde sted i det nye musikhus.
Poul har været et meget engageret medlem af mit netværk i Aalborg kaldet Vild med Verden. Vi vil komme til at savne dig, men jeg håber, vi kan holde kontakten.
På gensyn.