Den Fede Ælling – Leder du efter innovation i hverdagen?

2019-01-17T11:55:20+00:005. april 2011|Ledelse og kommunikation|

Katrine Schumann, ejer af Communicate2innovate, Aalborg havde fået den gode ide at arrangere et innovationstræf på Den Fede Ælling, der viste sig at være en husbåd placeret lige op af Limfjordsbroen. Hun havde indskrevet 3 foredragsholdere, der underholdt de ca. 60 fremmødte.

 

Først optrådte Lotte Darsø, DTU, om de egenskaber der kræves på det personlige plan, for at blive en god innovatør (Innovationskompetence), herunder vigtigheden af at kunne stille spørgsmål. Desuden menete hun, at vi alle sammen har et unikt talent, som det gælder om at udnytte.

 

Det blev fint bekræftet af næste optrædende, nemlig designer Jacob Jensen (85 år), der er verdenskendt for design af ure, vejrstationer, telefoner, dørklokker, køkkenudstyr osv. osv. Men samarbejdet med B&O i mere end 20 år er vel toppræstationen, som han fortalte levende om. Apropos levende fik han under foredraget et ildebefindende, men efter ½ time på sofaen, godt med vand indvendigt og i ansigtet, var han klar til at afslutte med bevisførelse af det vigtige i at stille spørgsmålet HVAD NU?
Det førte os direkte over til onkel Arne Schumann, omrejsende i foredrag om stress, samarbejde, ledelse, forandringer, hjernen osv. osv. Var i 18 år forstander på Århus Købmandsskole. I den periode hørte jeg ham adskillige gange. I dag var han meget inde på involvering og frihed til medarbejderne som afgørende forudsætning for at få succes. Han kunne have talt i timevis, men han træner også ved at holde mere end 200 foredrag om året, hvilket må siges at være imponerende.
Katrine afsluttede dagen med gode råd til innovation i hverdagen. Ind imellem al snakken, fik vi små lækre pindemadder og bobler, så der var noget til både hjerne, hjerte og maven.
En fin oplevelse for mig som adspredelse for 3 dages teori på AAU.