Nyt fyrtårn i Skagen!

2019-01-17T11:55:20+00:0015. april 2011|Ledelse og kommunikation|
En gruppe af gode mennesker bestående af Lene Kappelborg (forkvinde), Lisette Vind Ebbesen, Palle Nygaard, Kurt Kirkedal Jensen, Ib Møller, Jacob Dalsgaard, Thomas Østergaard og sekretær Anette Hauge havde indkaldt til informationsmøde om:
Beacon-Art Center Skagen
Det er et kæmpestort kultur- og erhvervsprojekt, der tager afsæt i 600 års jubilæet for Skagen som købstad i 2013 og allerede nu er under forberedelse. Formålet er, at projektet skal sætte Skagen på landkortet som en af Europas førende kulturbyer og gøre det attraktivt for nationale såvel som internationale kunstnere at være udøvende i hele region Nordjylland.
Man vil revitalisere Skagens unikke tiltrækningskraft og de muligheder, området kan levere – året rundt. Derfor skal der skabes en bæredygtig løsning, der har en værdi for både kunstnere, investorer, turismen og det lokale næringsliv.
Beacon – Art Center, Skagen består af 3 dele:
  • Kunstværk Skagen
  • Kunstfond Skagen
  • Kunstfestival Skagen
   
Informationsmødet blev startet af turistchef Lene Kappelborg, der gav ordet til borgmester Lars Møller, der var ved at komme galt af sted, idet han nævnte, at hans første indskydelse, da han hørte navnet Beacon var Bacon. Men han reddede den lynhurtigt ved at indskyde, at for at han kunne støtte projektet, måtte han hjemme på gården producere noget bacon først. Derefter præsenterede projektleder Carsten Holst Beacon og gav ordet til arkitekt og partner David Zahle fra Bjarke Ingels Group (BIG), der måske i dag er verdens mest spændende arkitektfirma. De vinder masser af konkurrencer over hele verden (det var dem, der tog den lille havfrue med til Shanghai). Han viste billeder af nogle af deres projekter. De skal tilknyttes projektet som koordinatorer af en lang række aktiviteter, som jeg vil vende tilbage til efterhånden som de skal realiseres.
Lene Kappelborg sluttede af med at byde på en lækker buffet med gode sager fremstillet af Skagen Museums cafe.
Hvad betyder ordet Beacon? Det er et flertydigt begreb, men i dette tilfælde vil jeg tro, det betyder et fyrtårn, der skal tiltrække opmærksomhed til et bestemt sted.
Men meget herom senere.
Lilly og jeg havde også lejlighed til at spise på Skagen Fiskerestaurant, hvor Jesper Winther nu har overtaget forpagtningen efter 7 år i køkkenet. Et dejligt sted med masser af atmosfære og et fremragende køkken.