Kajs 70 års fødselsdag

2011-05-09T00:00:00+00:009. maj 2011|Kaj og familien|
I anledning af min 70 års fødselsdag havde jeg inviteret til reception i Det Musiske Hus, Frederikshavn. Der er 440 siddepladser, så da min invitation blev uddelt på yoga holdet udbrød en af damerne: ”Hvordan kan du finde på at leje det store hus. Hvad nu hvis der kommer 25?”. Hendes angst blev gjort til skamme. Det væltede ind med folk, der alle var i strålende humør i det gode vejr.
Frank, Sæby, serverede en tallerken med 4 små nordjyske retter. Marietta og Gilles Duroché fra Gevrey-Chambertin serverede Bourgogne og Riesling fra Trimbach, så der blev hurtigt en vældig stemning.
Min gamle medarbejder Casper fra Tankegang fortalte om laboratoriet på Suderbovej, borgmester Lars Møller fortalte, at han ikke kendte min person undtagen fra Vendsyssel Tidende, hvor man i gamle dage kunne læse om en spændende udvikling. Nu, hvor han var blevet borgmester, oplevede han et fint samspil med mig. Prodekan Jørgen Stigel, AAU, fortalte om min medvirken ved oprettelsen af Humanistisk Informatik og hans praktik job på Dafolo i april måned 1986, hvor det gik op for ham, at der var stort behov for medarbejdere med kommunikationsuddannelse. Han omtalte også mit arbejde som censor og deltagelse i Det rådgivende Udvalg.
   
Herefter var der tid til at gå ind i den store sal, hvor direktør for Aalborg Kongres og Kulturcenter Ernst Trillingsgaard fortalte om sit liv. Først en lærende gennemgang af, hvorledes han har skabt sponsorstøtte. Derefter spændende fortællinger om mødet med alle de store skuespillere. Et foredrag af format. Så var vi klar til ½ times kaffepause, hvor mundtøjet blev brugt.
   
Harald Nielsen og tidl. pressechef ved DBU Frits Ahlstrøm overtog derefter scenen. Det blev en spændende time, hvor man kom ind på mange af Haralds bedrifter for F.f.I. (der var nr. 1 i første division, da Harald tog til Italien efter forårssæsonen. Derefter tabte vi alle kampe om efteråret, men røg dog ikke ud før næste år). Harald blev topscorer i Bologna og var på daværende tidspunkt verdens dyreste fodboldspiller.
Frits forstod at stille spørgsmål, der førte os ind på mange sider af Haralds liv. Bl.a. oprettelsen af professionel fodbold sammen med Helge Sander, oprettelsen af FCK og meget mere men sandelig også om mødet med Rudi, der for øvrigt havde taget turen med til Fr.havn. Det blev en spændende time, og som en af deltagerne sagde til mig bagefter: ”Jeg troede, vi skulle høre om fodboldspil, men der var jo langt mere, og det var vældigt interessant”.
   
Herefter bad vores genbo Lars Berg om ordet. Han ville gerne sammen med fru Lise give mig en mere personlig gave og introducerede en ung skøn sangerinde Christine, der sammen med kapelmester Knud Erik Thrane afsluttede stemningsfyldt. Jeg kunne sige tak for de mange gaver og det store fremmøde. Vores gode naboer kørte derefter frem med varebilerne og kørte alle gaverne hjem på Orionvej, hvorefter vi sluttede af med en omgang fiskebuffet på terrassen.
En professor ved Århus Universitet har defineret et lykkeligt menneske. Det er et menneske, der har et spændende og godt netværk (familie, naboer, venner, arbejdskammerater, kunder, leverandører m.v.) og et arbejde, man er glad for. Jeg må være prototypen på et lykkeligt menneske.