Mahlers storslåede 9. symfoni med Aalborg Symfoniorkester

2011-05-05T00:00:00+00:005. maj 2011|Kaj og familien|
Ved sæsonens sidste koncert var Aalborg Symfoniorkester forstærket med musikere fra Randers Kammerorkester for at spille Mahlers 9. symfoni, der må regnes for et af de store mesterværker.
En af Norges mest respekterede dirigenter Eivind Aadland anførte orkestret meget engageret, og det blev en værdig afslutning på sæsonen. Symfonien er Mahlers sidste og præget af hans paniske dødsangst, men også romantiske dødsdrift. En skildring af skillepunktet mellem liv og død. 1. sats en beskrivelse af vemod. 2. sats sarkastisk ironi med spillemandsmusik og humør. 3. sats had og foragt udtrykt larmende, forkrampet og hektisk og endelig 4. sats vemodig i afskedens tegn. Det må være en af de smukkeste afslutninger, der findes, og det lykkedes orkestret med dirigenten i spidsen at skabe en følelsesmæssig stemning med musikken klingende ud ganske stille og sagte. Et dejligt øjeblik.
Når vi overhovedet fik så meget ud af aftenen, skyldes det introduktionen ved Peter Wang, der er en gudsbenådet pædagog. Simpelhen fremragende.