VL besøgte Anton, Andrea og Hamlet

2019-01-17T11:55:19+00:0027. maj 2011|Ledelse og kommunikation|
VL 8 i Aalborg har i år 40 års jubilæum og sommerudflugten bestod af et besøg i Ocenariet i Hirtshals med efterfølgende italiensk middag i Svanelunden, Hjørring. I Hirtshals fik vi kaffe og overværede fodringen af sælerne, inden vi blev inviteret bag kulisserne og så, hvorledes vandet blev renset, maden forberedt, gennemgang af de 4 dykkeres hverdag, lidt om livet i Nordsøen, gennemgang af de forskellige fiskearter, hvoraf flere skifter køn i løbet af livet.
Flere af fladfiskene skifter farve i løbet af sekunder og tilpasser sig havbunden, så de næsten er umulige at få øje på. Vi besigtigede den ombyggede afdeling med 5 store kar visende livet på 5 forskellige pladser i Nordsøen.
Det store trækplaster er selve Ocenariet med de store mængder fisk, især klumpfiskene Anton (der nu vejer over 200 kg), Andrea og Hamlet. Besøget sluttede med en forfriskning inden turen til Svanelunden i Hjørring. Den gode restauratør Uffe havde overladt køkkenet til en ung kok, der tilberedte 7 italienske retter og den veloplagte og forberedte vintjener fortalte om de italienske vine fra det nordvestlige hjørne tilsat en dejlig Chianti Classico og en endnu bedre Brunello.
For ikke at det ikke skulle være et rent ædegilde, havde Jeppe Vangsgaard arrangeret en lille konkurrence, om vi kunne huske, hvor de tidligere sommerudflugter var foregået. Jeg har været med siden 1984 og burde dermed have et stort fortrin frem for senere tilkomne. Men ak og ve. Jeg kunne kun huske 8 år, medens vinderne ved bord nr. 8 var oppe på 12, så det var lidt pinligt.
Aftenens alderspræsident Hans Erik Frost fortalte om livet i gamle dage. Han har været med næsten fra begyndelsen, men hans humør var ikke det bedste. Han er nemlig gammel tankcenterforward (eller var det back) i AaB, hvor han har været aktivt medlem i 60 år.
Skæbnekampen i Parken på søndag mod FCK optager ham meget. Den gode mad og de mange vine var dog med til at fortrænge de dystre tanker, så der blev en dejlig glad stemning, der blev forstærket ved, at et ungt par underholdt med italienske sange fra 60’erne, og dem kunne jeg nok huske! Vores gode eventchef Lars Krull kunne modtage folkets hyldest for et flot arrangement. Stor tak for det.