August alene på ferie

2011-06-05T00:00:00+00:005. juni 2011|Kaj og familien|
Da August fyldte 12 år, ønskede han sig en flybillet til Aalborg, så han kunne holde nogle dages ferie ALENE hos mormor og morfar.
Vi hentede ham i lufthavnen onsdag kl. 17. Han havde mødt Mette til min fødselsdag, og det havde givet ham lyst til at spise på MEST. Han fik Kajs salade gourmande med de bedste stykker fra anden og ristet kammusling og gambas. Derefter oksebryst og nye kartofler. Vi fik en lækker salat af asparges med pocheret æg, salat og valnødder. Derefter rødtunge stegt på crouton med cremet muslingesauce, kartoffelkompot og crudité. Det hele skyllet ned med et glas Quincy Domaine des Ballendors, Jean Tation fra Loire. Rødvinen blev en Maranges 1. cru ”Clos Roussots”. August fik vanille is og rabarberkage til dessert. En lækker start på ferien.
   
Kr. Himmelfartsdag stod på hjemmearbejde i køkkenet og haven. Først indkøb i Vasen. Derefter rengøring af højbedet, kantning af græsplæne, og ikke mindst forberedelsen til aftensmaden, der bestod af håndpillede rejer med Pinot Blanc fra Trimbach. Derefter svinekæber à la August købt hos Emilievejens slagter. En sand lækkerbisken. Et lille stykke ost til rødvinen fra Campells, Australien 2004 på Shiraz, Cabernet og Viognier. En supermoderne vin med bløde tanniner med en fin balance mellem de tre druer. Med 14,5 % alkohol i overkanten af det gode.
Fredagen startede med, at Lilly kørte os til Gl. Skagen. Vi vandrede derefter i 2 timer op til parkeringspladsen på Grenen og var derefter godt sultne og tørstige. Det var der råd for på Skagen Fiskerestaurant, hvor Jesper Winther og hans søde kone serverede Moules til drengene, medens Lilly hold sig til de fantastiske fiskefrikadeller. 1 flaske Franken wein var perfekt i varmen. Der var et mylder af mennesker, ikke mindst nordmænd, der havde afholdt en kapsejlads, så de kosede sig. Ved hjemkomsten stod den atter på havearbejde, inden August serverede lammefrikadeller og grøntsager fra Vasen. Lilly og August tog derefter til byen for at opleve Open by Night, medens jeg nød et glas rødvin på terrassen med udsigt til Sverige.
   
   
I lørdags var vi inviteret til Skiveren af Anders. Marianne havde ikke tid til at holde feriedage, så Anders var der alene. Han kørte os til Skråvejen, hvorfra vi gik hjem til sommerhuset. Her tilberedte Anders og August en lækker frokost bestående af asparges med lufttørret skinke og grillede spare ribs med grøntsagswok, spinat, broccoli og nye kartofler. En Chardonnay 2008 fra Cornell i SüdTirol passede perfekt. Til aften havde vi inviteret Inger og Jes til et August stjerneskud med en dejlig Riesling fra Trimbach. Osten blev ledsaget af en 2004 Brunello, og August brillerede ved at servere rabarbertærte af friske rabarber fra haven.
   
Søndag: Efter frokost hjemme på Orionvej kørte vi op til Henriettes have i Aabybro. Hun arbejdede i flere år sammen med Anne Just, men har nu oparbejdet et meget flot anlæg med masser af blomster og buske. Vi blev forsynet med potteplanter og diverse redskaber, inden vi kørte til Aalborg Airport, hvor August fløj til København. 4 dejlige feriedage for ham, men endnu bedre for mormor og morfar!