Tall Ships Race i Stavanger

2011-07-31T00:00:00+00:0031. juli 2011|Kaj og familien|

Vi har været i Stavanger på besøg hos Marianne og Anders. Tall Ships Race var arrangeret for 3. gang. Vi var der første gang i 1997 til en kæmpefest, der for øvrigt blev indledningen til en lang række events indenfor oplevelsesøkonomien. I år var der 450.000 mennesker (iflg. projektledelsen), 72 sejlskibe, 3.000 besætningsmedlemmer og flot vejr hver dag med blå himmel efter kl. 15 og lang lys aften.

 

I forbindelse med Kultur by 2008 havde man indøvet en gammel tradition med at synge ”Sjanti” sange. Det foregik på sejlskibene, når mandskabet skulle hejse sejlene op. Så gav det øget energi at synge sømandsviser m.v. i takt med, at man hev i tovene. Det blev så også brugt ved denne lejlighed, og det var et flot syn at se besætningsmedlemmerne danne parade oppe i masterne og synge duet med folkene på landjorden.
Også sejlturen ved afgangen fra Stavanger var et fantastisk syn. Vi var med det officielle skib ud til Tungenes Fyr, hvor mange mennesker havde taget opstilling. Det minder meget om Hals Barre, når skibene forlader Tall Ships Race i Aalborg.