Flere sommerbilleder

2011-08-04T00:00:00+00:004. august 2011|Kaj og familien|
Forinden vi tog til Stavanger, nåede vi en række arrangementer, bl.a. The Royal Ballet ved Den tilsandede Kirke i Skagen, hvor operasanger Jens Christian Wandt atter havde stor succes med arrangementet på Danmarks smukkeste scene. Men det var også dejligt, at Hjørring Revyen er genopstået med udsolgte huse. Jeg synes især musikken var fantastisk, så kapelmester og revy direktør Henrik Baloo Andersen skal have stor ros.
Ellers er det en uge i Stavanger, der vil stå som den store oplevelse. Dels bor Marianne og Anders pragtfuldt i den gamle bydel med fantastisk udsigt over havnen og byen. Og det blev der brug for, idet Tall Ships Race var arrangeret for 3. gang. Vi var der første gang i 1997 til en kæmpe fest, der for øvrigt blev indledningen til en lang række events indenfor oplevelsesøkonomien. I år var der 450.000 mennesker (iflg. projektledelsen), 72 sejlskibe, 3.000 besætningsmedlemmer og flot vejr hver dag med blå himmel efter kl. 15 og lang lys aften.
I forbindelse med Kultur by 2008 havde man indøvet en gammel tradition med at synge ”Sjanti” sange. Det foregik på sejlskibene, når mandskabet skulle hejse sejlene op. Så gav det øget energi at synge sømandsviser m.v. i takt med, at man hev i tovene. Det blev så også brugt ved denne lejlighed, og det var et flot syn at se besætningsmedlemmerne danne parade oppe i masterne og synge duet med folkene på landjorden.
Også sejlturen ved afgangen fra Stavanger var et fantastisk syn. Vi var med det officielle skib ud til Tungenes Fyr, hvor mange mennesker havde taget opstilling. Det minder meget om Hals Barre, når skibene forlader Tall Ships Race i Aalborg.
   
Ellers var vi til daglig ”sommer i Bjergsted”. Institut for musik og dans ved Universitetet afholdt hver dag gratis koncert med unge talenter fra hele verden. Sikke en oplevelse.
   
Der blev også lejlighed til at få affaldsstofferne ud af kroppen, idet vi vovede at tage turen ud til Preikestolen. En klippeformation på 604 meter over Lysefjorden. Der er kun 4 km fra parkeringspladsen til toppen. Jeg har kun været der en gang før, nemlig i 2005 og kunne absolut ikke huske, at det var så hård en tur med bratte stigninger, og jeg var på nippet til at give op. Men så blev jeg overhalet af en ung mand på krykker, og så var der ingen vej tilbage. Da vi endelig nåede toppen, var der tæt tåge, så vi så ikke Lysefjorden. Lilly og Marianne hoppede på stenene og klatrede som de rene fjellaber. Jeg har stadigvæk ondt i knæ og ankler, men det skal jo være sundt!
Stavanger turen blev for øvrigt afsluttet med, at jeg så Viking udradere Frederiksstad med 2-0 på et superlækkert græstæppe. Kampen blev indledt med, at alle 9.000 tilskuere + spillere sang en fællessang og derefter 1 minuts stilhed for at mindes det frygtelige blodbad i Oslo. Da vi ankom til Stavanger, havde der om aftenen været forsamlet 75.000 mennesker ved domkirken.
Efter hjemkomsten har vi bl.a. haft den årlige udflugt med Kirsten, Poul, Helle, Leif og Birthe. I år var vi ude og se og høre om Palm City, der nu ser ud til at komme i gang. Vi gik derefter en dejlig tur til Strandby, inden Lilly serverede dyreryg m.v. på vestterrassen. Vejret var så godt, at vi kunne sidde ude helt til midnat.