Opera i Hjørring

2011-08-13T00:00:00+00:0013. august 2011|Kaj og familien|
Så havde søde Inge Reenberg igen inviteret til Opera i det Fri, hvor ca. 3.000 vendelboer var mødt op i Sct. Knuds Kilde. Solister fra Den Kongelige Opera på Holmen sang med Carol Conrad som aldeles fremragende pianist akkompagnerede.
Baryton Guido Paevatalu var som sædvanlig konferencier, og som det fremgår af navnet er han født i Aalborg og derfor måske har taget på vendelboerne, som han givet betragter som en flok bonderøve, men takket være TV serien Bonderøven er det jo i dag en ære at være fra egnen.
Det er gratis at overvære forestillingen takket være bl.a. Nykredit og netop denne kendsgerning, mente Paevatalu, var hovedårsagen til den store tilstrømning, idet vendelboer er vant til at satse, hvor det er gratis. Han fik det imidlertid sagt på en noget mere begavet måde.
   
   
   
Han bidrog selv med dejlige sange og dannede duo med den anden baryton Palle Knudsen, der danner par med den svenske sopran Ylva Kihlberg, der skabte en forrygende udgave af Brittens ”I’m full of happiness. Tenor Niels Jørgen Riis var forrygende i flere numre, bl.a. fra Tosca, Bajadser, Cosi fan Tutte, Cavalleria Rusticana og La Traviata. Han var faktisk med i det meste.
Personligt synes jeg dog, at aftenens højdepunkt var sopranen Anne Margrethe Dahl, der tilsyneladende bliver bedre og kønnere år for år. Hun foldede sig for alvor ud i sit glansparti som Violetta i Verdis La Traviata. Inden Den Danske Sang blev afsunget som fællessang fik Hjørring Teaters ildsjæl Inge Reenberg overrakt en buket og kindkys af Paevatalu. En dejlig aften. Vi glæder os til næste år.